Експерт: Ако се проследи пътят на парите, ще се види накъде отива COVID-19

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Кой може да провери бройката на обявените заразени от коронавируса? Срещу всички, които сме на друго мнение, се изправи една вирусологична полицейска бухалка. Тази бухалка я държат чиновници, хора, които нямат нищо общо с проблема. Този мач го играем всяка година. 47 години и 23 дни ми е работното време непрекъснато досега“.

Това каза пред БНР проф. Иван Чалъков, изтъкнат специалист по „уши, нос, гърло“, ръководител на клиниката по УНГ в болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“.

Най-богатият български лекар Генчо Начев в болница с коронавирусЕмблематичният професор Генчо Начев от 3 седмици се лекува в специализираното отделение на ВМА от ко…Sep 5 2020vijti.com

Неговата теза е, че ако се проследи пътя на парите, ще се види накъде отива коронавирусът.

По думите му „става дума за вирус на грипа, разликата е, че е нов щам и иска по-дълго време за създаване на колективен имунитет“.

„Всеки ден се съобщава брой на оздравели. Това е оксиморон. Не могат да бъдат оздравели, след като не са били болни. С изключение на няколкото души, истински болни. В момента имаме около 30 души в реанимационните отделения. Не се казва с какви придружаващи заболявания са тези болни. Те от какво умират?“, попита лекарят.

В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Чалъков допълни:

„Доказано е, че пробите не се взимат правилно. В дихателния епител има ресни и там се намира вирусът. Тампонът през носа не е проста работа. Там трябва много внимателно да се работи. Не трябва да се взема с памучен тампон. Когато материалът се взема от място, където няма дихателен епител, не правите нищо. Това прави около 40% от пробите компрометирани“.

Проф. Иван Чалъков подчерта, че няма втора вълна, а спорадични огнища.

„След две-три години този вирус ще влезе в обикновената противогрипна ваксина… През 2009-2012 година в света не бяха заразени 80 млн. души, както е сега, а 2,5 млрд. души. Тогава никой нищо не каза“, аргументира се експертът.

Откриха какво блокира размножаването на коронавирусаРуски молекулярни биолози откриха в клетките на човека и на мишки молекула на рибонуклеинова киселин…Sep 15 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!