2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Може би най-разпространеният стереотип, свързан с поничките са  американските полицаи, които ги хапват в нереални количества, пиейки кафе. Но реално няма човек, който да не обича понички

Предлагаме да приготвите хрупкави отвън, меки, буйни от вътре понички за закуска . И за да ги направим още по-вкусни и интересни, ще добавим плодове. През сезона използвайте пресни плодове, в студения сезон- замразени.

Съставките посочват количеството слънчогледово масло, необходимо за омесване на тестото. Колко ще ви е необходимо за самото пържене зависи от обема на тигана и размера на порцията поничка, която искате да изпържите наведнъж. Извадете поничките от олиото, веднага щом получат еднакъв златист оттенък.

Не е просто вкусна: феноменална е! Хем торта, хем баклава, хем с палачинки – ядеш и копнееш за още! Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Необходими продукти Обожавам я та…Aug 2 2020vijti.com

съставки

 

Яйце 2 броя

кисело мляко 500 мл

захар 1 супена лъжица

бакпулвер или сода 0,5 ч.л.

плодове 100 g (по ваш избор)

сол 1 щипка

Ванилия 10 g

пудра захар 3 супени лъжици

Слънчогледово масло 2 с.л. л.

Пшенично брашно 500–600 g

 

подготовка

В дълбока купа разбъркайте яйцата със сол и захар, обикновена и ванилията. Изсипете киселот мляко, слънчогледовото масло и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвер, омесете еластично тесто, а не лепкаво за ръцете.


Разточете тестото, нарежете на парчета. Изравнете всяко парче с длан, поставете желания брой плодове в центъра, съберете краищата и навийте заготовката в топка.


В малка тенджера загрейте необходимото количество растително масло. Потопете част от топките във врящото олио, гответе до покафеняване. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Насладете се да ви е харесало, не забравяйте да споделите рецептата с приятели.

Торта с бишкоти и сладко от череши: 15 минути и сте готови!Торта с бишкоти и сладко от череши без печене Фантастична рецепта за бърз и много вкусен десерт, на…Jul 6 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!