17 неща в кухнята, които крещят, че жената е мърла (снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В миналото кухните са били просто полезно място, отделно от всички останали стаи в къщата. В кухните хората готвят само храна и след това ядат ястия в трапезариите или холовете си. Но сега нещата стоят по различен начин: в кухнята ние готвим ястията си, ядем ги, разговаряме със семейството и приятелите си и дори работим там. Това е много важна стая в къщата, която заслужава да бъде добре декорирана.

Ние се уморихме да гледаме разхвърляни кухни. Понякога просто трябва да се отървем от някои малки неща, които правят мястото да изглежда объркано и да съсипе целия уют, който се опитваме да създадем.

Попаднах на тази рецепта за мързелив Наполеон, оттогава моето семейство не иска да вкуси друга торта Веднъж попаднах на тази рецепта за „Наполеон“ и след като я направих моето семейство не успя да пр…Nov 21 2020vijti.com

1. Храната на открито

Наистина е удобно, когато не е нужно да отивате в мазето, за да вземете малко картофи или лук, но да ги съхранявате точно в средата на кухнята не е добра идея. По този начин правим мястото да изглежда разхвърляно и всъщност може да развалим храната. Картофите се  развалят много бързо при стайна температура и под пряка слънчева светлина губят част от добрите си качества. По-добре е да съхранявате всяка храна там, където хората не могат да я видят.

 

2.

„Гол“ прозорец

Правилните завеси могат да преобразят облика на всяка стая, а кухнята не е изключение. Но обикновените дълги завеси не са добра идея – те ще поемат миризмите, ще се замърсят и изглеждат ужасно. По-добре е да използвате тези в трапезарията, но местата, където правите храна, изглеждат по-добре с римски завеси или щори.

Изглеждат перфектно, почистват се лесно и не приличат на  офис . Не купувайте моделите от памук, лен, коприна или други материали, които не понасят влага и лесно губят цвета си.

 

3. Градина на перваза на прозореца

Много хора отглеждат лук и други неща в своите кухни. В това няма нищо лошо, но много хора ги слагат в пластмасови контейнери, които изобщо не правят мястото да изглежда добре. Защо не купите някои по-добре изглеждащи саксиики? Можете да засадите лук в хубава саксия с пръст или декоративен резервоар с вода и камъчета.

 

4. Различни и стари на вид дъски за рязане

В кухнята трябва да имате 2 дъски за рязане – една за месо и една за зеленчуци. Препоръчително е да ги замените веднага след като започнете да виждате някакви повреди по тях. Това е не само здравословно, но и привлекателно, защото дъските за рязане с вдлъбнатини и мръсотия изглеждат грозни. Това, което наистина прави мястото уютно, са качествените дървени дъски. Нещо повече, те не чупят ножовете ви като дъски от стъкло и метал и те са много по-трайни от популярния бамбук.

 

5. Тонове неща на микровълновата фурна

Тази бъркотия не само прави мястото да изглежда зле, но и влияе негативно на самото устройство. Всички тези неща могат да попречат на вратата да се затвори както трябва и да блокират вентилационните отвори, което означава, че въздухът във фурната няма да циркулира правилно. Ако искате да съхранявате неща там, купете специално покритие с джобове.

 

6. Стари или несъответстващи купи за захар и подправки

Подправките трябва да се съхраняват в резервоари, които са добре затворени, а старите кутии и буркани не са правилните места. Те също не изглеждат добре. Не са ви необходими наистина скъпи комплекти – евтините също могат да изглеждат страхотно . Например можете да поставите подправките в стъклени колби и да ги поставите в дървена кутия. Или можете да ги поставите в буркани с ярки етикети и да ги подредите на магнитна дъска.

Захарничките трябва да бъдат  направени от порцелан или неръждаема стомана, които са едновременно трайни и добре изглеждащи.

 

7. стари кухненски кърпи

Евтините кърпи отделят конците си и се смачкват след измиване и е невъзможно да се гладят. Изберете тъкани с добро качество , в идеалния случай памук или микрофибър. На цвят може да бъде всичко, което искате – от класически бял до контрастни геометрични щампи. Важното е как изглежда кърпата в цялостния интериорен дизайн на кухнята.

 

8. Веро за съдове

Самите бутилки не допринасят за това кухнята да изглежда уютна. Можете да си купите специални бутилки, които изглеждат много по-добре от обикновените бутилки. Също така, можете да скриете сапуна за съдове под мивката, където никой не може да го види.

 

9. Използвани торбички за чай, оставени близо до мивката

Някои хора оставят мокри торбички с чай върху кухненските си повърхности. Това изобщо не е привлекателно и е по-добре да си купите керамична плоча за това.

 

10. Пластмасови контейнери от различни комплекти

Някои видове пластмаса съдържат химикали, които могат да бъдат опасни за вашето здраве (например потенциално опасен бисфенол А). Освен това пластмасовите контейнери не са издръжливи: лесно се надраскват, повърхностите им стават тъмни и се деформират при високи температури. Също така купища контейнери върху плотовете не правят кухнята да изглежда по-добре.

Вместо това можете да си купите стъклени съдове за съхранение на храна.

 

11. Разхвърляни гъби и кърпи

Не можете да избегнете използването им, но поне можете да ги накарате да изглеждат спретнати. Има държачи за гъби, които са наистина евтини, но те незабавно трансформират целия облик на зоната на вашата мивка. Ако имате дълбока мивка, можете да скриете държача – има модели, които могат да бъдат прикрепени към вътрешната стена на мивката.

 

12. Дублирани кухненски прибори

Често купуваме нови кухненски прибори и забравяме да изхвърлим старите. Или си мислим, че определено ще използваме 2 дървени лъжици и половин дузина шпатули. По-добре е да премахнете дубликатите – щом направите това, цялото място ще блести.

 

13. Кошници за хляб

Кошниците изглеждат подходящи в много интериори, но нека си признаем: хлябът се разваля много по-бързо, когато е отворен и всеки път, когато премествате кошницата, трохите остават навсякъде. Една добра кутия за хляб е едновременно практична и изглежда добре. Освен това има модели с чекмедже, които могат да се използват за събиране на всички трохи.

 

14. Стари ръкавици за фурни

Ръкавиците за фурните имат тежък живот: те са изгорени и покрити с петна, които е почти невъзможно да бъдат премахнати. Силиконовите инструменти са много по-добри. Освен това те се предлагат в много различни цветове, лесно се перат и са доста издръжливи.

Препоръчваме моделите с вътрешна подплата – те са по-добри за високи температури и са приятни за докосване.

 

15. Стари купи и чинии за домашни любимци

Да имаш „човешки“ купички по пода изглежда странно. Освен това нашите домашни любимци обичат да вадят храната от купата и да си играят с нея.

Смятаме, че всяка котка и куче трябва да имат свои собствени купи, които затрудняват играта с храната вътре. Можете също така да закупите специални подложки против хлъзгане, за да предотвратите обръщането на купите.

 

16. Шкаф, който е недовършен отдолу

Под краката на това кухненско обзавеждане се трупат много мръсотия и прах. И очевидно, ако можете да видите това, ще изглежда така, сякаш никога не сте почиствали кухнята. Можете да разрешите проблема, като инсталирате цокъл под шкафа. Можете да поръчате тази дъска от железария или  да я направите сами. Освен това, ако имате достатъчно място, можете да инсталирате  чекмедже там.

 

17. Малки, но забележими недостатъци

Дори малки неща като стари крушки или скъсано парче тапет влияят на външния вид и атмосферата на стаята. Авторът на тази статия не е завършил плота на кухненския плот в ъглите и недостатъците наистина са досадни. Изглежда малко нещо, но е ужасно. За да се отървете от проблема, трябва само пистолет за лепило и 5 минути свободно време.

Какво бихте добавили към списъка с неща, които разрушават облика на кухнята ви?

3 банана, пакет меденки и кисело мляко, наредете и тортата е готова без печене, без излишни усилияАко никога преди не сте правили торта с меденки , сега е моментът да опитате. В края на краищата не …Nov 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!