„Взех 60 лв., за да ме пишат с коронавирус“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Роми изпълват списъците с болни 

Измамите с COVID-19 нямат край. Оказва се, че предположението на скептиците, че изкуствено се раздухва бройката, за да се взимат повече пари, е вярно. Това се прави главно чрез ромския етнос. Цели махали биват подкупвани, за да дадат одобрението си имената им да присъстват в списъците на заразените с коронавирус, съобщава NocomentBulgaria.

Източник на колегите разкрива, че ромите сами се хвалели по махалите, че са прибрали пари. Лъскави черни автомобили спирали при тях, давали им пари, а в замяна им събирали личните данни.

„Към 500-600 лв. взехме общо цялата махала. Ще има да ядем и пием сега.“ – похвалил се един от ромите.

Всеки ром получавал между 50 и 60 лв. за услугата. Бързи и лесни пари, които така или иначе му трябват.

Поясняваме, че това не е първият подобен случай с роми. Наскоро ви уведомихме за дълга опашка пред лаборатория в един от софийските квартали, като не е ясно как един ром има 120 лв. за PCR тест.

Фейсбук потребителката Гергана Димитрова разкрива, че продавачка в кварталния магазин й е споделила, че са предложили пари на братовчедка й, за да я запишат като починала от коронавирус. Ето какво точно пише тя:

 

Магдалена Попова пък разкрива, че бабата на снаха й е починала от болни бъбреци, а в болницата са я писали като жертва на Ковид-19. Ето какво пише тя:

Скандалът е огромен, тъй като от месеци има подозрения, че има манипулация относно броя на заразените и жертвите на коронавируса. Почитателите на конспирациите твърдят, че вирусът нарочно се изкарва по-страшен, отколкото е, за да се усвоят пари от ЕС.

В крайна сметка думите на ген. Мутафчийски, че яко ще се мре от Ковид-19, очевидно трябва да се оправдаят по един или друг начин.

Проф. Чирков не е имал никакъв коронавирус. Има полиция и тече оглед пред хотела, в който е починалПроф. Александър Чирков не е бил с Ковид, каквито спекулации тръгнаха в мрежата. Това категорично з…Nov 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!