Иде национален локдаун*: Затварят Благоевград за 3 седмици?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пълното затваряне на страната е близо. Благоевград може да се окаже първият град под тотална карантина, след като днес областният кризисен щаб обсъжда нови мерки за ограничаването на коронавируса, като една от тях е предложение за 3-седмичен локдаун на града. 

В комисията членуват 9 общински съветници: Радослав Тасков, Мария Гошева, Христо Ковачки, Кирил Илиев, Мехмед Вакльов, Цветозар Балабанов и Георги Корчев. Председател е д-р Павлин Янкулски, а зам.-председател д-р Владимир Пандев. Комисията ще заседава всяка седмица, при необходимост ще се провеждат и извънредни заседания.

Обмислят задължителна ваксинация срещу коронавирус при пътуване в чужбинаТемата със създадената ваксина срещу новия коронавирус става все по-актуална. Ще бъде ли задължител…Nov 17 2020vijti.com

На днешното първо съвещание бе поканен и кметът инж. Румен Томов, на когото е било предложено да се направят структурни промени в състава на Общинския кризисен щаб.

По време на първото заседание на комисията са обсъдени над 30 предложения, част от които, по думите на Томов, вече са обсъждани на заседания на Щаба.

Д-р Янкулски от своя страна каза на брифинг, че основното, за което ще настояват е да се прекрати практиката – направления за безплатен ПСР тест да се дават в сградата на РЗИ – Благоевград. Идеята е в МБАЛ – Благоевград да бъде обособено специално помещение, в което това да се случва, за да се предотврати практиката – потенциални носители на коронавирус да обикалят града. Друго конкретно предложение е в борбата с вируса да се включат COVID таксита, които да извозват болни при недостиг на линейки. Също така се предлага по-активно участие на психолози в борбата с вируса.

От повече от седмица на национално ниво се коментира предложението – кръвна плазма за лечение на средно тежки и тежки случаи да може да се взима на повече места, а не само в София. В тази връзка на заседанието на комисията общинските съветници от ДПС са заявили готовност да закупят необходимия апарат. Въпросът сега е дали ще се открие специалист, който да оперира с него.

Комисията предлага и вечерен час 20,00 часа.

Утре предстои Областният щаб да излезе с конкретни предписания.

*пълно затваряне (от англ. език)

Турското семейство, което създаде ваксината срещу коронавирусаАмериканският фармацевтичен гигант Pfizer и германската компания Biontech обявиха, че още този месец…Nov 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!