Първи брифинг на доц. Мангъров – първи скандал в ефир с Щаба ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Още с първото си появяване на редовния брифинг на Националния оперативен щаб доц. Атанас Мангъров успя да изнерви колегите си и да предизвика скандал.

Мангъров категорично заяви, че прилагането на карантина за заразените е болните с COVID-19 е абсолютно безсмислена мярка. „Това е така, защото сега над 30 % от тестовете са положителни. Значи всеки трети, който се разхожда по улицата, може да е с коронавирус и да ви зарази“, аргументира се доцентът.

Личен лекар: Като умре пак някой колега, ще викна Мангъров да копае на гробищата! Д-р Георги Миндов: Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк!Видео: bTV Д-р Гео…Nov 12 2020vijti.com

Той заяви още, че лекуването на заразени с едни от най-прилаганите медикаменти в момента – ремдесивир, хидроксихлорокин, и дори с кръвна плазма, е абсолютно безсмислено. Според него в болница трябва да влизат само хора, които имат нужда от обдишване с кислород и интубация. В препълнените болници обаче те няма да бъдат обгрижвани добре. Всички останали заразени могат да се лекуват вкъщи на спокойствие.

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов обаче поиска думата и категорично заяви, че не е съгласен с Мангъров.

„Аз категорично не съм съгласен с изводите, които прави доц. Мангъров. Пиковете, които станаха, при нас бях точно от такива пациенти, които са първоначално били отрицателни, а после са се позитивизирали. Изключително неприятно е да се затвори една неврология, защото колективът се е заразил. Не споделям тази идея, че трябва да сме по-либерални. Трябва да сме стриктни и да пазим карантинните мерки“, посочи проф. Балтов и даде пример със себе си.

„Помните как премиерът каза Балтов да се карантинира и Балтов се карантинира. И никой не се разболя покрай него. Да, променя ти се ежедневието, но това е горчивата чаша. Която всеки трябва да изпие. Всички трябва да сме отговорни“, призова проф. Балт

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!