Синът на Корнелия със 130 бона заплата (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кризата не плаши сина на Корнелия Нинова – Рафаел, който наскоро получил повишение. Справка на „Ретро“ със заплатите в банката „Голдман Сакс“ в Ню Йорк, където повече от 4 години наследникът на шефката на БСП гради кариера, показва, че годишното му възнаграждение е нараснало на цели 78 936 хиляди долара, или 130 хиляди български лева.

Това означава, че месечно Рафи разполага с по над 10 хиляди лева, за да живее охолно. В престижната финансова институция той работи като количествен анализатор и използва математическите си умения за добруването на банката гигант. Той се е установил в престижния нюйоркски квартал „Манхатън“ и за момента няма никакви намерения да се прибира в България.

Корнелия Нинова: Решението за възрастните е преизчисляване на всички пенсии Къде са 2 млрд от сребърния фонд?50 лв. за пенионерите е подигравка с труда им . Истинското решение на въпроса с ниските доходи на в…Aug 20 2020vijti.com

Синът на Нинова е на американска територия от повече от 8 години. За Щатите той замина, след като завърши Софийската математическа гимназия с пълно отличие и още като ученик бе сред най-добрите в световните олимпиади в точната наука. После продължи образованието си в елитния университет „Бъркли“, като майка му се хвалеше, че следването му там е подсигурено от стипендия. Едва след като Рафаел се дипломира, стана ясно, че в „Бъркли“ не се отпускат стипендии на студенти чужденци, а семестриалната такса е в размер на 30 хиляди долара годишно. Това означава, че за бакалавърската степен по математика, статистика и икономика на Рафи Нинова е пръснала 120 хиляди долара, като в това число не влизат джобните пари за личните разходи на наследника ѝ, които му е превеждала.

Инвестицията обаче си заслужавала и Рафаел до момента е успял да изкара повече, отколкото родителите му са платили, за да получи солидното си образование. Съвсем вероятно е скоро синът на червената лейди официално да стане милионер зад Океана.

Майка му с нетърпение очаквала коледната му ваканция, за да успее отново да го види. Рафаел рядко се прибира в България, а пандемията от Ковид-19 съвсем наруши плановете му през тази година. Преди няколко месеца синът на лидерката на социалистите навърши 27 години, но все още идеята за брак и деца му е чужда. Макар Нинова да е споделяла, че няма нищо против да бъде баба, до момента Рафи не е заявявал публично връзките си и не е водил кандидат-снаха на родителите си от Америка у нас. Когато се прибира на родна земя, винаги е сам.

Йончева: Нинова не е подписала нито един от сигналите ми срещу Борисов за аферата „Барселона“В първaтa ceдмицa нa oктoмври щe имa дeбaт в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт зa върхoвeнcтв…Sep 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!