Лео Кадели дари нов дом на самотна майка с дете-инвалид от Смолян

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Събрахме се приятели от цяла България, за да върнем усмивката на една самотна майка с дете с увреждания“. С тези думи ни посрещна Лео Кадели, създател на добилата огромна популярност платформа „Приятели, помагайте“. Албанецът, който от години живее в България, стои пред къщата на 39-годишната Светла Живкова от Смолян. Младата жена и 12-годишният й син, се оказват в центъра на поредната инициатива в името на доброто. Няколко дни по-късно, след ударната работа на бригадата, организирана от Кадели, майката и Ивчо вече са в изцяло ремонтиран дом – с нова дограма, парно отопление на пелети, ново обзавеждане. А Светла и детето й дори не са си мечтали и за половината от това, което получиха, благодарение на хилядите сърцати българи.

Невена Коканова – обичана, аплодирана и… самотнаАктрисата, която изигра Ирина от „Тютюн“, Лиза от „Крадецът на праскови“, Неда от „Отклонение“ и Нев…Sep 23 2020vijti.com

В четвъртък миналата седмица Лео Кадели натоварил бусът със строителни материали и рано сутринта на следващия ден поел от София за Смолян. Сборният пункт бил пред дома на Светла в петък сутринта. Заедно с Лео в Смолян пристигнали хора от Розино, Пловдив, Русе и др. населени места. Първото и най-важно нещо било да вкарат банята вътре, да сменят старите паянтови мебели и продъненото дюшеме. „21 век сме, а тези хора излизат навън, за да се изкъпят. А зимите в Смолян са доста сурови“, с тъга казва Лео.

„Тези хора имат вече нов дом, нова къща и ще бъдат малко по-щастливи в нерадостната им съдба. За жалост не можем да върнем здравето на детето, но можем да им улесним живота“, доволен е Лео Кадели, като допълва, че се надява и политиците така да се обединяват, когато става въпрос за съдбата на хората.

В неделя вечерта Светла и 12-годишният Ивчо вече са в новия си дом. Осигурено им е и спокойствие поне за една година напред с 200 чувала с пелети, памперси за детето и пари в брой.

Лео Кадели не за първи път идва в района на Смолян. През 2018 г. платформата помогна на семейство от Момчиловци, останало без дом след пожар. Преди това оборудва лекарския кабинет в съседното село Кутела.

Чужденецът, отдал се да помага на българите, е възхитен от отношенията между фирмите в нашия град. „В Смолян се обединиха 4 фирми, които са конкуренти помежду си, седнаха на масата на доброто и решиха да направят парното на самотната майка абсолютно безвъзмездно. Ето какво прави доброто – обединява дори и конкуренцията“, с възхищение разказва още албанецът. Във всеки един магазин в Смолян, където е трябвало да пазарува, той е получил солидна отстъпка, която дори не е търсил. Ученици от Езиковата гимназия „Иван Вазов“ събрали 158 лв. дарение за благородната клауза. Кутия с дарения пристигнала и от Мадан.

„Тръгваме си от Смолян много изморени, но много щастливи. Харесвам Родопите и района. Възхитен съм на местните, които всеки ден идваха и ни питат с какво да помогнат. С такива приятели не ми е страх да поемам следващата задача за поредното дете в нужда“, каза за довиждане Лео.

ВИДЕО ТУК 

Самотна майка от Русе: Сачева може ли да отглежда дете с 68 лева месечно„Ненормално е на самотна майка да бъдат отпуснати 28.25 лева за деветмесечен период“. Това сподели п…Aug 21 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!