Протестиращи палиха маски пред Министерски съвет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кръстовището на Орлов мост бе блокирано за поредна вечер заради антиправителствените протести, настояващи за оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Полицията организира трафика така, че автомобилите да могат да преминат по обходен маршрут, предаде БНР.

104-та антиправителствена демонстрация премина сравнително спокойно, като основната тема на днешния протест бе предстоящото въвеждане на задължителното носене на маски на открито заради коронавируса.

В тази връзка недоволните граждани палиха маски и заявиха, че не смятат да изпълняват изискването на здравното министерство, влизащо в сила от четвъртък.

По-рано през деня организаторите от „Отровното трио“ обявиха, че са поканили извънпарламентарните партии на среща, за да се изработи механизъм за гаранция на честността на вота.

Пред „Хоризонт“ Арман Бабикян от триото обясни, че са били поканени 3 политически сили – „Има такъв народ“ с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията „Изправи се БГ“ на Мая Манолова и „Демократична България“, защото, по думите му, поне засега статистическите проучвания дават шанс на тези организации да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, обясни Бабикян.

Във връзка със снощния протест, на който бяха хвърляни яйца по сградата на Министерството на отбраната, военно-патриотични организации реагираха, че българските военни не заслужават да се поругава сградата.

Доц.Мангъров с ново прозрение: Маските са една утопия! Доцент Атанас Мангъров е сред водещите експерти-инфекционисти у нас. Той обаче изповядва виждания,…Oct 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!