Измираме яко от рак заради коронавируса (УЖАСЯВАЩА СТАТИСТИКА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Американският център за контрол на заболяванията проведе проучване за ефекта на мерките срещу COVID-19 върху болните от онкологични заболявания. Резултатите, публикувани в „Тайм Онлайн“, са потресаващи. На годишна база смъртните случаи само от 2 вида рак (СDC признава 410 различни злокачествени заболявания) са скочили с 10 000 души. При 216 818 жертви на COVID-19 в САЩ до момента сметката показва, че поне още толкова умират от рак заради ненавременно лечение.

Наши учени: Бромхексин успешно разрушава обвивката на коронавирусаТерапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава много добри резултати в лечението…Oct 5 2020vijti.com

Изследването обхваща случаи на широко разпространените, но относително поддаващи се на лечение рак на гърдата и на дебелото черво. Например в Онкологичния център „Дейна Фарбър“ в Бостън от 1000 пациенти средно седмично до март, посещениета са паднали на между 500 и 800. И тук изобщо не влизат скрининговите програми, а само хората с доказани злокачествени заболявания.

Новодиагностигираните с рак на гърдата са спаднали наполовина

На национално равнище профилактичните прегледи за рак на гърдата и на шийката на матката са спаднали с 60% от пролетта, а колоноскопиите – с потресаващите 80%. Стотици хиляди хора, чийто живот може да бъде спасен, стоят вкъщи и разчитат само на онлайн консултации с лекарите. В резултат графата със смъртните случаи набъбва като никога досега.

За България подобно проучване няма и едва ли ще има. Като се има предвид обаче, че за последните години у нас средно от рак се разболяват 26 000 души и половината от тях умират, двойно увеличение на смъртните случаи би означавало истинска катастрофа.

COVID-справочник: Това е пълният списък на симптомите на коронавируса, за които да внимаваме:Новият коронавирус е сред нас вече почти година, но все още има празнини в познанията на лекари и уч…Oct 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!