Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко Борисов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След като Борисов поиска да чуе „ДОБРЕ Е!“ от замаяните от радост пенсионери, получили 50 лева на месец в извънредното положение, ние ще го направим още по-добре. Ще предложим лайфстайл решения на третата възраст, за които крупната сума може да бъде похарчена. Започваме:

Пенсионерите изтръпнаха. Сачева обяви: Няма решение за вдигане на пенсиите. Ще даваме пари наВсе още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавкит…Oct 7 2020vijti.com

1) Половин PCR тест
С 50 лева и съмнения за коронавирус даден пенсионер може и да не може да си направи PCR тест, но нещата не са чак толкова безнадеждни. Ако става дума за баби и дядовци, живеещи заедно, те могат да комбинират петдесетте лева и да съберат общо за един PCR, за да тестват само единия и оттам да предположат за състоянието на втория. Така и така парите са за извънредната ситуация, нека се похарчат извънредно. Добре е.

2) Свободно пускане на погледа по етикети, които не са в промоция
Изтренираният поглед, който следи в супермаркета всички жълти и червени етикети, пропускайки останалите, най-сетне би могъл да действа с разширен обсег. Всеки пенсионер ще получи шанса да разгледа стоки, които не са намалени, а не автоматично да ги филтрира. Добре е.

3) Екскурзия до Монтана
Парите могат да се похарчат за най-хубавото – пътуване. Кратка туроператорска справка показва, че една еднодневна екскурзия до Монтана може да се уреди. Тя би включила разходка из центъра на града с поета закуска, а ако се вземе малко сирене в пластмасова кутия може да се спести обяда и човек да си прекара весело. Добре е.

4) Един квадратен сантиметър от айфон
Не за самия пенсионер – той вече има „телефон с големи копчета“, но все пак би могъл да реши да зарадва наследството с такава покупка. Би могъл да внесе първа вноска за айфон и ако в продължение на 24 месеца упорито внася петдесетте лева, които всъщност няма да се раздават още цели 24 месеца, ще осигури на потомството най-желаното. Добре е.

5) Гласуване за ГЕРБ
Дали пък е толкова случайно съвпадението, че тъкмо 50 лева е сумата, с която обичайно се купуват гласове? Дали пък не става дума за любимата демографска калкулация, в която макар и социално ликвидираната трета възраст все пак остава най-големият електорат и оттам най-апетитния за завладяване с дребни подаяния? Би било добре.

6) Купуване на акции на фондовата борса
Въпросните 50 лева може да предизвикат силни инвестиционни настроения в пенсионерската общност. Те могат да ги инвестират на фондовата борса. Ако пенсионерите решат да изчакат няколко години, тъй като това е най-големият им капитал – дълголетието, биха могли да превърнат 50-те лева в 70, стига да са с незадоволим финансов апетит и слабо разбиране на инфлацията.

Автор: Райко Байчев

Източник: Актуално

Отлична финансова новина: Младите пенсионери с три пъти по-високи доходи В същото време обаче най-многобройната група – една четвърт от всички пенсионери, а именно тази на …Sep 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!