Дългосрочна прогноза за времето след октомври, който ще остане топъл

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Зимата ще бъде с по-ниски температури от тези през изминалата. Времето обещава да има повече снежни дни отколкото през миналата година.

Този уикенд се очертава да бъде нетипичен и температурите ще бъдат по-високи от нормалните за началото на октомври. Може да им стойности до 34-35 градуса. Следващата седмица ще вали, но преди това е подходящо за късно октомврийско море. Водата ще в 21-22 градуса.

Вторник ще трябват чадъри, защото в Западна и Централна България ще превали на много места.

След застудяването през втората половина на следващата седмица обаче предстои още една слънчева седмица между 10 и 16 октомври. Температурите ще са до 25-26  градуса. За края на месеца е рано да се говори, но има и индикации за по-сериозно застудяване, което да ни напомни, че Коледа наближава, посочи Матев. Над 50% е вероятността за слани.

Страната ни е в сух период и в източната половина не могат да се достигнат месечните норми. Ще вали, но очакванията са валежите да бъдат по-малко от обичайните. В Западна България отново ще им повече валежи.

Нормално ще е да има сняг по високите части на планините, а в края на месеца може и по по-ниските.

От 26 октомври до Никулден ни чака циганско лято.

Проф. Балтов със страховита прогноза за случаите на COVID 19 у нас до края на октомври Проф. Асен Балтов заяви, че в следващите 15 дена очаква сериозно увеличение на случаите на коронав…Sep 25 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!