Смъртоносна любов: ревнивец мачка с лада красива ученичка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди 14 години любовна история приключва с жестоко убийство от дива ревност. Потресаващата сцена се разиграва през юли 2006-а край пловдивското село Куртово Конаре.  Докато манекенка и автомонтьор са впили устни, върху тях връхлита тежката ръка на несподелените чувства. Отхвърлено момче раздава правосъдие като в джунглата: ако аз не я притежавам, тогава никой няма да има. Убийство в стил „Стивън Кинг“ окървавява новия ден и променя съдби. 

Васил Харизанов и Кристина Паскалева са класическата влюбена двойка. Тя е на 17, ученичка и манекенка от Стамболийски, а той – на 22 и работи като автомонтьор. Разбират се отлично, прекарват доста време заедно. Той я взима с мотора от училище, а сутрин я връща до Пловдив.

Погребали Милен Цветков тайно от последната му любовРазтърсващи разкрития около кончината на Милен Цветков направи неговата последна половинка Милена, к…Sep 27 2020vijti.com

Фаталната дискотека

Вечерта на 1 юли 2006 година отиват на дискотека в Стамболийски. Там е и 22-годишният Ангел Вълкански от село Куртово Конаре, който е хлътнал по девойката и копнее да я притежава. Сядат на различни маси. Ангел прави различни знаци да отиде при него, но Кристина не му обръща внимание. Чувствата им не са взаимни. Запознали се в интернет, веднъж пили кафе заедно, след което Ангел не спира да я притеснява. Постоянно изпраща съобщения по мобилния телефон, настоява да се срещат, да се получи нещо повече между тях. Ученичката му отказва многократно, а младежът набира гняв.

Ангел засича двойката заедно, а дискотеката се оказва последна капка, преляла чашата на търпението му. Докато са в дискотеката, Кристина и Васко няколко пъти излизат навън да си говорят. Ангел ги следи, застава наблизо и подслушва разговора им.

С вятър в косите 

Призори, към 4.30 часа сутринта на 2 юли, Криси и Васко се качват на мотора на младежа и потеглят за Пловдив.  17-годишната девойка забелязва, че ревнивият Ангел и неговите приятели потеглят с ладата му.

Влюбените спират до село Кадиево, слизат и се подпират на мотора „Хонда“. Отказват се да ходят до града, защото започнало да захладнява. Моторът е на банкета, развиделява се. Наоколо няма жива душа, не преминават коли. Васко и Кристина допират устни, след което момичето опира глава на рамото му и в този миг вижда идващата лада, зад волана на която е седнал Ангел Вълкански.

Фронтален удар 

Изведнъж следва силен удар. Руското возило блъска мотора, а Криси и Васко изхвърчат на  поляната край пътя. Ангел слиза от ладата. Оглежда смачкания мотор. Кристина е в безсъзнание, до нея лежи и не помръдва любимият . След малко девойката отваря очи безпомощно, няма сили да извика, а  наоколо е и пусто. Въпреки ужасната болка обаче се хваща за тревата и започва да се влачи по поляната, за да стигне до пътя. През това време ревнивецът и приятелите му наблюдават безучастно отстрани. Ангел е доволен, че е отстранил противника си за сърцето на Криси.

Тогава раненото момиче чува гласа на свой приятел Николай, който я успокоява. Той е извикал линейка. Криси не подозира, че нейният любим вече не е сред живите.

Прощава се с модния подиум 

При сблъсъка двамата изхвърчат на предния капак на ладата. Васил си удря главата в предното стъкло, което се счупва, а краката на Кристина са потрошени на няколко места. Получава кръвоизлив. Артерията на левия крак е скъсана.

След това лекарите я зашиват, ала Васко умира от травмите по главата. Близо седмица Кристина е между живота и смъртта. После 10 месеца остава в инвалидна количка, дълго време се придвижва с патерици. От ТЕЛК определят 98% инвалидност. Бъдещето на момичето се променя из основи. Тя вече не може да сложи обувки с висок ток и да стъпи на модния подиум. Но не се предава и не пада духом. Учи, взима си успешно изпитите, започва работа и продължава напред. Страда, ала се бори.

Ангел не я е потърсил нито веднъж след катастрофата, за да изкаже съчувствие. Докато лежи в болницата и плаче, Криси му пише съобщение, че той е отнел най-скъпия мъж и че Господ ще го накаже. Момичето очаква справедливост. И тя идва.

Свидетели и експертизи 

Вълкански отрича катастрофата да е умишлена. Твърди, че е по непредпазливост. В съда обаче са открити нови доказателства срещу него. Прокурорът изисква актовете за пътни нарушения на Вълкански. В един от тях попада на интересни свидетелски показания. Мъж от село Куртово Конаре разказва, че Ангел и друг път е гонил хора по улиците с колата, все едно иска да ги блъсне. По делото са назначени шест петорни автотехнически експертизи. Специалистите не откриват спирачен път на ладата. Те смятат, че мотоциклетът се е виждал от разстояние, по-голямо от дължината на опасната зона, а шофьорът е можел да избегне удара чрез маневра, чрез заобикаляне на мотора или с безопасно спиране.

Приятелите на Ангел са забелязали хондата преди удара. Моторът бил паркиран извън лентата за движение, с пуснати аварийни светлини, мигач, фар и габарити. Вълкански твърди, че друг автомобил срещу него го е заслепил, което не се потвърждава от показанията на свидетелите. Доказано е, че на 2 юли призори хоризонталната метеорологична видимост е около 10 км, пътната настилка – суха, няма мъгла.

Първата присъда за катастрофа 

За пръв път в най-новата история на българското правосъдие в Пловдив е произнесена присъда за катастрофа, извършена с пряк умисъл, довела до смъртта на 22-годишен младеж. Окръжният съд в града под тепетата наказа със 7 години лишаване от свобода Ангел, предизвикал пътнотранспортно произшествие от ревност. За държавното обвинение това е прецедент, подсъдимият е искал и е предвиждал настъпването на смъртта, тоест постигнал е планираната цел.

Заради сложността  на случая, заплетеният сюжет и събирането на доказателства разследването се удължава няколко пъти. Отстраняват се дознатели, които не могат да се справят с казуса. Първоначално се смята, че катастрофата е станала по непредпазливост, ала впоследствие излизат факти и свидетели, доказващи умишленото произшествие.

Благодаря на Господ, че ти беше моята първа любов!Приятелката на Дарин Лазаров, за когото цяла България се молеше да бъде открит жив, но жестоката ист…Sep 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!