Кои храни разреждат кръвта по-добре от аспирина:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Приемът на основни микроелементи е изключително важен за здравето на сърдечно-съдовата система. Например, калий или магнезий, витамини, макро и микроелементи, аминокиселини и други хранителни вещества помагат за поддържане на съдовото здраве и еластичност и защита на сърдечния мускул.

Болест като тромбофлебит или венозна тромбоза възниква поради наличието на възпалителен процес в тялото или увреждане на съдовата стена. Дори леко нараняване като поставяне на катетър във вената може да причини тромбоза.

С какво да се храним, за да отслабнем 10 кг? – Съветите на Мермерски, Емилова и Байкова В разгара на лятото сме и съвсем обяснимо е по коя причина млади и възрастни директно луднаха по б…Sep 9 2020vijti.com

Също така, тромбоза може да възникне поради нарушен кръвен поток и задръствания във вените. Това може да се случи поради разширени вени и наследственият фактор също е важен.

Наднорменото тегло автоматично излага човек на риск от тромбоза. Тъй като, колкото повече излишни подкожни мазнини, на толкова по-голям натиск са изложени стените на съда.

Ето защо, дори при липса на разширени вени, абсолютно всички затлъстели хора трябва да се придържат към правилата и диетата за профилактика и лечение на тромбофлебит.

При тромбофлебит се препоръчва да се ядат повече зеленчуци, зърнени храни, плодове, фибри, ядки и пълнозърнести хлябове. Чесънът, глогът, коренищата на валериана, джинджифилът, лененото масло и червеният пипер имат максимална полза при такива условия. Обогатете диетата си с витамини А, С, Е, В6, както и с магнезий и калций.

В случай на венозна тромбоза е много важно, освен препоръките за храна, да се спазват и физическите. Когато ще си почивате, оставете краката си да заемат по-високо положение. За да направите това, можете да поставите малка възглавница, това ще доведе до изтичане на кръв от краката и намаляване на натоварването върху вените на крайниците.

Избягвайте да бъдете в една позиция за дълго време. Изправете се и се разтегнете, за да възстановите нормалния кръвоток.

Кръвта се сгъстява с възрастта, поради което възрастните хора особено трябва да наситят менюто с продукти за разреждане на кръвта.

Спазване на режима на пиене на течности

С установяването на горещо време броят на пациентите с инсулти и инфаркти рязко се увеличава. Това се случва, защото човек се изпотява обилно и поради голяма загуба на влага и липса на пиене, съдовете започват да се стесняват, а кръвта се сгъстява.

Пийте много вода, ментов чай ​​или зелен чай

Витамин Ц

Благодарение на съдържащата се в него салицилова киселина, перфектно разрежда кръвта, предпазва сърдечния мускул от претоварване, намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и патологични състояния.

Няколко лъжици малиново сладко ще заменят приема на аспирин без негативни последици за организма. Лютият червен пипер съдържа огромно количество салицилати, които имат положителен ефект върху кръвообращението и помагат за нормализиране на кръвното налягане при тези, които го имат.

Омега 3

Ядките съдържат много полезни омега-3 мастни киселини, които помагат на организма да се бори с възпалението, включително по стените на кръвоносните съдове. Поради това се намалява рискът от образуване на холестеролни плаки

Омега-3 киселините се съдържат не само в ядките, но и в растителните масла и тлъстите риби. Яденето на храна, богата на тези киселини, предотвратява тромбоза, атеросклероза, инсулт и инфаркт.

Чесън

Едно от най-популярните противовъзпалителни народни средства. Чесънът не само се справя добре с възпалителните процеси, но и разрежда кръвта, прочиства кръвоносните съдове.

При разширени вени диетата трябва да е насочена към поддържане на функционирането на черния дроб. Тъй като всички пациенти с разширени вени имат проблем с работата на този орган.

Здравият черен дроб произвежда необходимото количество вещества, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

Ако черният дроб е претоварен и не се справя с функциите си, тогава показателите за повишен вискозитет на кръвта са напълно възможни.

С тази рецепта ще нахраните цялото семейство с 200 гр. кайма: лесно, бързо и икономичноВ забързаното ежедневие ценим особено рецептите, които са лесни, бързи и икономични . Днешната е точ…Aug 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!