89-годишна жена даде 6600 лева за “Covid-ваксина” на телефонни измамници

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

89-годишна жена от село край Русе е дала 6600 лева на телефонни измамници. Те ѝ поискали “животоспасяваща ваксина за племенника ѝ, който бил болен от коронавирус”, пише Mediapool.

От МВР-Русе разказват, че около 22 часа в неделя възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъжки глас обяснил, че е главен лекар на болницата в Свищов. Той казал на жената, че племенникът ѝ е болен от коронавирус и бързо трябва да му се постави животоспасяваща ваксина. Чул се друг плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на своя роднина. Той ѝ казал, че трябва да му помогне.

„Ало“ измамници удариха Мариана Векилска: Нагли изнудвачи три пъти звънели на тв водещата по празницитеМариана Векилска е поредната звездна жертва на телефонната мафия у нас. Покрай празниците тв водещат…Jan 11 2019vijti.com

Измамникът “доктор” отново поел телефонната слушалка, като добавил, че жената трябва спешно да осигури пари. Тогава 89-годишната жена обяснила, че има налични 6600 лева.

Телефонният разговор продължил над 2 часа, като накрая възрастната жена изпълнила указанията. Тя опаковала 6500 лева в найлонова торбичка, а други 100 лева подготвила за човек, за който ѝ било обяснено, че ще е шофьора от болницата.

Той щял да дойде на адреса, за да ги получи.

Пратеникът пристигнал пред дома ѝ и тя му предала парите, като в същото време още разговаряла с “доктора” по телефона. По-късно жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Скандален евреин опитал да измами Анелия с „ало схема“! Илан Цоря се натискал на Наталия Гуркова!Евреинът Илан Цоря е опитал да измами чалга певицата Анелия с 20 000 евро, научи HotArena. Скандална…Oct 15 2019vijti.com

Източник: Mediapool

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!