Шарена туршия (салата) без консерванти. От 2.3 кг зеленчуци получавате 7 буркана, пълни с витамини Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина. Днес ви предлагаме тази бърза и проста процедура за получаване на вкусна и много здравословна туршия с цветно зеле без консерванти. От 2.3 кг зеленчуци получавате седем буркана, пълни с витамини и минерали.

Чували ли сте за слънчева туршия от краставици? Един път опиташ ли я, не можеш да я забравишЗимата е дълга и всеки се чуди какви вкусотийки да си приготви като зимнина. Лютеницата е задължител…Jan 18 2019vijti.com

Необходими са ви следните продукти:

  • 800 грама краставици корнишони
  • 500 грама моркови
  • 500 грама карфиол
  • 500 грама червени чушки

Поставете във всеки буркан:

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

30 мл 9% бял оцет

вряща вода, ако е необходимо

Начин на приготвяне:

Измийте добре зеленчуците и ги отцедете от водата. Нарежете краставиците на колелца, без да ги белите. Морковите обелете и ги нарежете и тях на колелца.

Разделете карфиола на по-малки цветя. Отстранете дръжките и семената от червените чушки, след това ги нарежете първо на дължина, след това на кубчета. Смесете добре всички зеленчуци, след това напълнете бурканите със сместа (общо 7 буркана от това количество).

Поставете чаена лъжичка захар и сол във всеки буркан и малка чаша (30 мл) 9% оцет. Поставете вряща вода в тенджера, след това напълнете с нея бурканите, докато зеленчуците се покрият. Веднага затворете бурканите с метални капачки.

Обърнете ги с капачките надолу, покрийте ги с одеяло и ги оставете за една нощ, докато изстинат напълно. След седем дни салатата може да се сервира.

Правя тази шарена сурова туршия за трета година и всички у дома я обожаватС настъпването на есента всеки от нас се замисля за зимнина. Започва и приготвянето на традиционните…Feb 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!