Директор на училище: Не носиш маска, учиш седмица от дома

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Строги мерки готвят в някои училища при нежелание да се носят маски. Пример е столичното 51-о училище, чийто шеф Асен Александров е председател на асоциацията на директори на средни даскала.

Само 1,5 и 8 клас в училище на 15 септемвриВсички деца в страната ще започнат училище присъствено. Тържества на първия учебен ден ще има обаче …Aug 21 2020vijti.com

„Една седмица самостоятелно обучение за неносене маска, ако след това пак не иска, минава на самостоятелно обучение за цялата година“, поясни какви ще са санкциите директорът пред Канал 3.
„От повече от месец тече подготовката за 15 септември. Сутринта родителите дойдоха за учебниците, защото утре няма да могат да са с учениците. Прегради ще има между бюрото на учителя и учениците. Ще има такива и в коридорите, за да има двупосочно движение“.

„Ако детето е с температура, термотаблетите са от медицинския кабинет, така че ще отиде при медсестрата, чакат се родителите, ако е малко дете, за да го заведат на лекар.

Нарича се методът на пашкула, при заразено дете се карантинира само неговата паралелка. В най-лошия случай ще се карантинират части, например 2 и 3 етаж, но не и цялото училище. Има заболявания, при които деца могат да учат от вкъщи“, заяви той.

„Има свръхочаквания относно едновременното провеждане на присъствено и дистанционно обучение – дистанционното ще бъде повече асинхронно, ще се готви сам и веднъж в седмицата получава консултации от учителя, защото той е само един. Маските са задължителни само в общите помещения – в коридора“, коментира Александров.

Източник: Марица

15 септември на училище само 1,5 и 8 клас! Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви: Всички деца в страната ще започнат училище прис…Aug 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!