Радев: Пред очите на българите властта търгува Конституцията. Раздава плажове, пари и постове

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът Румен Радев даде извънредно изявление току-що. Ето какво каза държавният глава:
„През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско  насилие над протестиращите и журналисти. Пострадалите са десетки – както сред гражданите, така и сред органите на реда. Първата ми мисъл е за всички пострадали и техните близки, които изживяха тревогите. Междувременно, пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова конституция.

Румен Радев: Вече няма никакво значение какво казва БорисовВече няма никакво значение какво казва Борисов. Това заяви Румен Радев в отговор на въпрос на БТВ ка…Sep 2 2020vijti.com

Концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, но удобна за статуквото конституция със силата на пари и под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Тези действия рискуват да хвърлят страната в дългосрочна безизходица.
Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели в очите, под охраната на полицейски кордони отхвърлиха за пореден път вето и гласуваха 60-годишните концесии и други ощетяващи държавата промени в закона за подземните богатства. Днес дори сведоха хилядите мирно протестиращи мирни български граждани до криминален контингент, с което разкриха истинския манталитет на властта, която години наред ограбва България.

В парламента продължава и опитът със серия от промени да обезсмисли на практика машинното гласуване и да отвори възможност за опорочаване на всички следващи избори. Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване.

Затова призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарии за оцеляването на компрометираната от корупция и насилие власт. Протестът е единствено възможното и оправдано гражданско действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг на всеки български гражданин е да каже „не“ на насилието, репресиите и беззаконието. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата“.

Стъки обяви президента Радев за „мутра“ и предупреди Хаджигенов: Съветвам ОтровЕния адвокат, да не се появява на Румънското посолствоНовият лидер на контрапротеста след статиста Георги Флоров ММА боецът Станислав Недков-Стъки написа …Aug 31 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!