Снимките показват: Какво е общото между бабата с бастуна на Орлов мост, биячите на форума на ГЕРБ и жената с колата на бул. „Ситняково“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Инцидентът с колата пред Румънското посолство снощи е най-сериозният сблъсък между граждани от началото на протестите.
Ако разбира се не забравяме боя, нанесен на студента Евгени Марчев и полицейските гаври, за които той разказа в последствие.

Захариева разкри кога ГЕРБ може да си подаде оставкатаПротестите са едно от най-демократичните права, но не трябва да нарушават правата на другите хора. С…Aug 18 2020vijti.com

И ние не го забравяме, макар че в съзнанието на управляващите, случаят очевидно взе да избелява…
Та оставяме боя настрана, защото говорим за другата конфронтация – на тези, които протестират, и тези, които са против протеста.

Случаят с Ива Николова също го изключваме, защото тя не бе цел на хвърлените яйца по депутата Хамид Хамид от ДПС, а само бе опръскана по крака.

Разгледайте внимателно кадрите и от случая с възрастната жена с бастуна на Орлов мост, и от конференцията на ГЕРБ, на която „неясни субекти“ избиваха от ръцете телефоните на определени журналисти и налагаха с юмруци протестиращи, и от потрошената кола пред Румънското посолство. Във всеки от случаите, ще забележите една интересна подробност.

Това са маските. Да, предпазните маски срещу коронавируса.

Те не са задължителни за носене на открито, но кой знае как се озовават винаги на лицата на тези, забъркани в напрегната ситуация с протестиращите.

Жената с бастуна на Орлов мост беше с маска. Хайде, да кажем че тя е възрастна, трябва да се пази повече от другите.

Кадър ФБ, Граждански мегдан

Младите яки мъже, които раздаваха тупаници на конференцията на ГЕРБ обаче също бяха с маски.

Кадър Фб, Свободна Европа

Маска надяна и жената, чиято кола беше спряна и натрошена снощи на бул. „Ситняково“…

Булфото

Изобщо, ревностното се спазва носенето на предпазни средства!

Но не и дистанцията, защото споменатите хора все се навират там, където има скупчване на хора.

Ще отворим скоба и ще добавим – полицаите, които биха студента от Хага, също бяха образцово предпазени от коронавируса.

Кадър ФБ

Случайно или не на бул. „Ситняково“ се появи и соченият като близък до ГЕРБ политолог Стойчо Стойчев, който размаха среден пръст на протестиращите.

Дали е просто съвпадение?

Не искаме да се ангажираме с категорично мнение, оставяме на всеки да прецени за себе си.

Ще си позволим обаче един цитат и той е от евродепутата от БСП/ПЕС Иво Христов. Днес той написа във Фейсбук: „След етюда ”възрастна жена бе залята с вода на Орлов мост”, сега ни се сервира ”агресия срещу майка с деца”. Патосът на репортажите е върху потрошената кола, но пропуска липсата на полиция и опитът на въпросната жена да премине през протестиращите.“

И още нещо общо има между трите случая на сблъсъци „граждани срещу граждани“- полицията винаги я няма в такива моменти. Появява се после. А ролята ѝ уж е да предотвратява точно такова напрежение.

Случайно или не арестувани винаги са от страната на протеста – Петър Кърджилов бе държан 72 часа в ареста, защото плисна жената с бастуна с вода, въпреки че тя го удари в гърдите с бастун. Трима са арестувани снощи след сблъсъка с жената с колата. Биячите от форума на ГЕРБ не бяха арестувани своевременно, а се предадоха сами ден два по-късно, след като бяха разпознати от снимки във Фейсбук и бързо бързо освободени без много подробности.

„Барометър“: Ако изборите бяха днес ГЕРБ с 35 %, ДПС и НФСБ с по 11, а Слави Трифонов и ДБ извън парламента 35% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучва…Aug 15 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!