Борисов го закъса, постъпва официален иск за разследване на връзките на правителството с Божков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

БСП ще поиска парламентът да разследва връзките на правителството на Бойко Борисов с бизнесмена Васил Божков чрез създаване на анкетна парламентарна комисия. На “Позитано 20” обмислят и да се инициира национална подписка за сваляне на правителството. Това обяви на пресконференция в централата на партията председателката Корнелия Нинова. Тя посочи, че Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на кабинета.

Прогноза на Алена: Борисов е лидер и българофил, да се пази от предатели! Радев няма да има втори мандат. Слави Трифонов е аутсайдерВъзможни ли са предсрочни парламентарни избори, ще затихнат ли протестите и чии сенки стоят зад тях,…Jul 26 2020vijti.com

“Искаме народен вот на недоверие”, заяви Нинова.

И посочи, че е възможно тази подписка да прерасне в поредния вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов като парламентарна процедура.

“Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупция? Е, след три-четири, две години от тези вотове, видяхте ли, че фактите се потвърдиха. Да, в парламента не минава, защото партиите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива”, каза лидерът на БСП.

Освен идеята за всенародна подписка срещу правителството, ръководството на БСП и парламентарната група са разгледали писмо на бизнесмена Васил Божков. Те били сезирани от него като партия.

Нинова съобщи, че социалистите ще предложат на парламентарната група да внесе предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично данни и да извика на изслушване замесените лица от премиера Борисов, през министри, чиновници до пиари.

12-год. дете с писмо до Борисов: Чичко Бойко, защо децата ги наказват за лъжа, а вас политиците – не?Eднo бългapчe взpиви Фeйcбyĸ c oтвopeнo пиcмo дo пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв! Kaзвaм ce Πeтъpчo и cъм нa …Jul 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!