Европарламентът попари надеждите ни за 29 млрд. евро

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Европарламентът попари надеждите и на България, и на останалите страни, за честно разпределение на финансовата рамка на Стария континент до 2027 г., от която нашата държава бе договорено да получи 29 млрд. евро. Депутатите в Брюксел блокираха сделката, до която стигнаха евролидерите късно вечерта в неделя след инфарктно 4-дневно заседание, защото поискаха тя да се поправи и да се обвърже с конкретни реформи (каквото бе искането и на Нидерландия чрез премиера й Марк Рюте – б.р.). Нашите представители в ЕП също са се ядосали заради решенията от миналата седмица, като най-остро са реагирали националистите Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, сравнили разпределянето на парите с финансов комунизъм. 

Лоша новина за България обяви адв. Белянова: Няма да вземем и евро от ЕС, защото милиардите са обвързани с върховенство на закона и околна средаАдвокат Албена Белянова, Фейсбук „Постигната договореност за обвързване на отпускането на бюджетни с…Jul 22 2020vijti.com

ЕП „не приема политическото споразумение относно рамката за периода 2021—2027 г. в настоящия му вид; изразява готовност да започне незабавно конструктивни преговори със Съвета за подобряване на предложението“, се казва в документа.

Евродепутатите поискаха да се има „предвид, че дългосрочните приоритети на ЕС, определени в МФР, не трябва да бъдат пожертвани в името на възстановяването и че Парламентът следва да участва пълноценно в прилагането на инструмента за възстановяване, както в операциите по получаване, така и по отпускането на заеми“.

Много от депутатите изразиха съгласие, че „предложените съкращения в програмите в областта на здравеопазването и научните изследвания са опасни в контекста на световна пандемия“. Според тях „предложените съкращения в областта на образованието, цифровата трансформация и иновациите застрашават бъдещето на следващото поколение европейци. Освен това са недоволни от „предложените съкращения на програмите в подкрепа на прехода на зависими от въглерода региони, (които са) в противоречие с програмата на ЕС, свързана със Зеления пакт“.

Не се приемат и предложените съкращения в областта на убежището, миграцията и управлението на границите, които застрашават позицията на ЕС в един все по-нестабилен и несигурен свят, пише още в декларацията.

А един от представителите на ГЕРБ там Андрей Новаков е декларирал готовност именно ЕП да коригира неточностите и несправедливостите в рамката.

Швейцарска медия: Парите на европейските данъкоплатци отиваха в джобовете на българските мошеници!„Борисов е много специално животно в европейската политическа фауна“. Българският премиер е главен г…Jul 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!