Сачева: С кой да се съобразяваме – с няколко хилядите протестиращи или с останалите милиони хора?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със сигурност ще бъде неуспешен този вот на недоверие, той беше доста слаб. Левицата изброява заглавия от медии като аргументи, но не и конкретни факти. Това каза социалният министър Деница Сачева в „Здравей, България“ по Нова телевизия, пише „24 часа“.

Полк. Марков към министър Сачева: Деница, мислех те за умен човек. Никога повече не ми обяснявай в ефир кой е Бойко БорисовНаблюдавям министър Сачева от известно време и все повече си мисля за тайната сила на парите! Унизит…Jul 22 2020vijti.com

Тя добави, че още не е ясно дали ще има рокади в кабинета след вота на недоверие, всички варианти са възможни, рано е да се говори по различните сценарии. Искането на оставките на тримата министри Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов беше политически знак, който трябваше да бъде даден, за да се покаже ,че няма зависимост от ДПС. Изчаква се вота на недоверие, тогава ще има коалиционен съвет и на него ще се вземе решението дали да се подадат оставките, поясни Сачева. Според нея обаче кабинетът трябва да завърши мандата си в сегашния си състав, защото има много работа за довършване.

Социалният министър беше категорична, че ГЕРБ е готова да проведе диалог с протестиращите, ако напред излязат млади хора с конкретни искания. Според Сачева в момента такива няма. „В България има много други хора освен протестиращите, които искат стабилност. С кого трябва да се съобразяваме – с няколко хилядите протестиращи или с останалите милиони хора?“, попита министърката.

Добре е детето от клипчето, разпространено в социалните мрежи, на което се вижда, че е удряно от майка си, увери Сачева. В момента се работи с бащата, а ако не може то да остане при него, ще се търсят други роднини. С майката е работено преди раждането, както и миналата година, но тогава тя не е проявявала такива склонности, обясни министърката.

През есента ще има неизбежен ръст на безработицата, заради затварянето на сезона и преформатирането на икономиката ни вследствие от икономиките на другите държави. Целта за края на годината е безработицата да достигне не повече от 7%.

Сачева: Предлагат по 30 лева на час, за да протестираш„Това, което наблюдаваме през последните дни е да не се признава легитимният избор на хората, не мож…Jul 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!