Двуфазна маска за лице с яйце изтрива бръчките и следите от умора безупречно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кой не мечтае за гладка, тонизирана кожа ? Дори онези, които имат щастието да имат добър ген, все още са податливи на влиянието на външни фактори: ултравиолетови лъчи, температурни промени, изгорели газове. Това предполага, че дори и най-свежото и най-младо лице се нуждае от допълнителни грижи.

Уволненият от Бойко полицейски шеф се разплакаДиректорът на ОДМВР – Бургас Радослав Сотиров, който днес на обяд подаде оставката си, поискана му о…Jul 11 2020vijti.com

Вече сме говорили за всички предимства на натуралните маски неведнъж , но следното лекарство за кожа ще изненада и най-практичните. Продукт, който може да намерите във всеки хладилник! Наличен, запечатан, приготвен от самата природа. Най-често срещаното  яйце на нашата трапеза .

Две маски от едно яйце

Яйцата са храна, която се усвоява от организма почти 100%. Това е един от малкото видове протеин, който идеално подхожда на нашето тяло. Но без протеин образуването на мускули и колаген е невъзможно, което придава на кожата еластичност . Днес ще ви разкажем как да превърнете яйце в двуфазна маска, която интензивно почиства порите, повдига контура на лицето и подхранва кожата.

 

Първи етап: почистване на кожата

Разбиваме яйцето и отделяме белтъка от жълтъка.

В началото всичко, от което се нуждаете, е белтъка: разбийте до пяна. Препоръчително е да използвате яйце при стайна температура, така че веществата да действат по-активно.
След това използвайте салфетка, нарязана на парче с удобен размер. Накиснете парчетата в яйчния белтък и залепете за лицето си, така че да няма пропуски. Парчетата трябва да бъдат слоени едно върху друго.
Задръжте маската, докато не изсъхне напълно (около половин час). След това внимателно го отстранете като фолио заедно с цялата мръсотия.

Важно: за да не се налага да чакате дълго, за да изсъхне маската за лице , стиснете малко парчетата от салфетката, преди да ги приложите върху лицето си. След като завършите първия етап, ще забележите, че броят на черните точки ще намалее поради ефекта на лекия пилинг , а порите ще се стесняват.

 

Втори етап: подхранване

Разбийте сега жълтъка и комбинирайте с 1 ч.л. заквасена сметана, ако кожата ви е суха, или кисело мляко, ако е мазна. Нанесете разредения жълтък на тънък слой и го оставете да изсъхне.
След това нанесете втори слой и изчакайте 5 минути.

Изплакнете подхранващата маска с топла вода.

В маската от жълтък можете да добавите капка растително масло или мед, които са подходящи за вас според ефекта. Благодарение на високото съдържание на витамини и минерали в жълтъка, продуктът е много ефективен. В скъпите кремове се използват силни консерванти за запазване на тези елементи, така че естественият продукт винаги е по-добър.

Вторият етап на грижа е подходящ не само за кожата на лицето, но и за кожата около очите и устните, зоната на деколтето. Той е необходим за подхранване на покритието с липсващите вещества.

След тази домашна козметична процедура кожата изглежда не само тонизирана, но и здрава, придобива лъскав блясък. Препоръчва се да го правите поне веднъж седмично. Не забравяйте да измиете яйцето преди употреба и можете спокойно да го включите във вашия комплект за красота. Пожелаваме ви винаги да изглеждате най-добре, без да харчите много пари, усилия или дори време.

Красавица от Молдова захвърли полицейската униформа, за да пасе овце в българско селоЧаровна блондинка, родом от Молдова, пасе овцете в село Скутаре. 31-годишната Наталия пристигнала у …Jul 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!