Домашен чистач на фуги – 2 безотказни рецепти за блестяща баня:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Плочките в банята са мястото, което много често издава, че собствениците на дома са немърливи откъм чистота. Но дори да ги почиствате всяка седмица, там все пак си остава огнище на зараза – фугите между плочките са любимото място на всякакви видове мухъл и плесен, които, както е известно, могат доста да навредят на здравето.

Освен всичко останало, фугите са най-трудната за почистване част в една баня.

С течение на времето те се захабяват, защото задържат прах и влага. Фугиращата смес е пореста и абсорбира също така мазнини и други вещества. Затова е трудно да се поддържа чиста.

Днес имаме за вас 2 чудесни почистващи рецепти , които ще накарат фугите да изглеждат като нови.

1. Създайте си сами домашен чистач на фуги

почистване на фуги

Просто направете паста от сода и вода . Разтрийте я добре върху фугите и оставете да престои една нощ. След това вземете четка (за целта старите четки за зъби ще ви свършат чудесна работа) и хубаво разтъркайте. Премахнете остатъците от содения разтвор с мокър парцал.

2. Другата рецепта за домашно приготвена смес за фуги включва:

чистач на фуги

1 л. вода, 1/3 ч.ч. лимонов сок, 1/4 ч.ч. бял оцет.

Първо разтворете содата във водата, а след това добавете и оцета. С помощта на парцал, напоен с тази течност, изтъркайте фугите – за няколко минути ще светнат. Хубавото е, че същата смес може да използвате и за да почистите плочките си. Може да сложите сместта и в бутилка със спрей – така лесно ще пръскате и чистите навреме мръсотиите, които попадат върху плочките и фугите между тях.

Зашеметяващи тиквички с кайма на фурна – забравете сармите и пълнените чушки, това е перфектната рецепта: Вкусно, деликатно, диетично и здравословно ястие от тиквички и кайма . Никакви сарми не могат да с…Jun 2 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!