Биволъ: Свекърът и зълвата на Десислава Танева с милион агросубсидии за 2 години

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Димитър Каранашев – свекър и Зоя Каранашева – зълва на агроминистъра Десислава Танева, са усвоили чрез фирми и като физически лица близо 1 милион лева агросубсидии за 2018 и 2019 г. Това показа проверка на Биволъ в онлайн системата на ДФЗ.

Производител: Схемата е, че получаваш пари за нещо, което не си произвел. Танева ни заплаши да не си отваряме устатаЗапис, направен преди месец на разговор между министър Десислава Танева и зеленчукопроизводител бе р…Jun 8 2020vijti.com

Съпругът на Десислава Танева и кмет на Котел е Коста Каранашев. Неговият баща Димитър Каранашев е регистриран като земеделски производител и до средата на 2019 е собственик и управител на фирмата “Клак” ООД. Той е собственик и в момента на “Амалтея” ЕООД.

Зоя Каранашева – сестра на Коста Каранашев и зълва на Десислава Танева, също е регистрирана като земеделски производител и до средата на 2019 е собственик на фирма “Геобат” ООД. Прави впечатление, че баща ѝ Димитър и самата Зоя се разделят с дяловете си във фирмите на една и съща дата – 7 юли 2019 г., месец след като Десислава Танева стана министър.

Новите собственици на фирмите обаче не са случайни лица. Сегашният собственик на “Геобат” е Захари Стоянов – управител на общинския футболен клуб в Котел. Новият собственик и управител на “Клак” пък е Веселина Василева. Тя дели покрив в Сливен с Мая Радева, управител на фирмата “Балден” ООД, която до 2015 е принадлежала на кмета на Сливен Стефан Радев. Балден е успяла да усвои 349 292 лв. по ПРСР за създаване на насаждения от праскови. Радев и Танева са били в управата на  “Мел Фураж” и “Грейн Инвест”.

Цялото разследване на „Биволъ“ и точните суми четете тук – https://bivol.bg/taneva-agro-million.html

Слави Трифонов за Танева: Браво, бе! Май за пръв път имаме признание от министър, че от еврофондовете се крадеИ това доживяхме – министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определ…Jun 8 2020vijti.com

ПЕТЕЛ.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!