Двуцветен кекс с кисело мляко за нула време, когато ви погне нагона за сладко, а нямате нищо под ръка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато искате нещо сладко , но нямате абсолютно никакво време, ще ви помогне оригиналната рецепта за двуцветен кекс . Не изисква много време и усилия и може да се приготви от напълно достъпни съставки.
Ванилията, шоколадът и ядките се комбинират в един кекс. Какво може да бъде по-добро от това? Печивото е много меко и нежно. Това е една от най-простите, а безумно вкусни рецепти.

Запазете рецептата – поради натиск от фармацевтиката я изтриват! Лековит сироп от коприва Копривата е една от най-здравословните растения, които съществуват и са на разположение на хората. …May 24 2020vijti.com

Съставките

Яйце 3 бр

захар 100 g

кис.мляко 200 мл

Слънчогледово масло 90 мл

Пшенично брашно 300 g

Ванилия 10 g

сол 0,5 ч.л.

сода 1 ч.л.

Какао на прах 70 g

орехи 50 g

Шоколадови капки или пръчици 50 g

 

подготовка

В купа смесете яйцата със сол и захар. Изсипете млякото, слънчогледово масло, разбъркайте добре. Добавете брашното, бакпулвера, ванилията и разбъркайте отново, докато се получи тесто.

Разпределете равномерно тестото и добавете какао на едната част от сместа.Поставете обърната чаша с диаметър приблизително 26 см в центъра на съда за печене. Изсипете едновременно и двата вида тесто във форма, така че да са равномерно и симетрично разпределени.


Гарнирайте бялото тесто с шоколадови капки, а шоколадовото тесто с ядки.


Печете на 180 градуса за 30–35 минути. Оставете във формата, докато напълно изстине

Зрелищният кекс е много популярен сред децата. Предлагаме ви да му се насладите с чаша топло мляко или ароматен чай.

Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички – хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:Това е едно от най- бързите ястия с тиквички , подходящо и за основно, и като гарнитура. На вкус е к…May 22 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!