Рецепта за турска лимонада и ягодова лимонада

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес искаме да ви кажем как да си направите домашна лимонада по турската рецепта. В нейното приготвяне няма нищо сложно и ще ви зарадва с вкуса си през цялото лято, а може би дори и през есента.
Въпреки това, да се спрем на една рецепта ми се стори някак недостатъчна, затова решихме да допълним статията с още малко рецепти в края. Съгласете се, дори при избора на освежаващи напитки разнообразието е важно.

Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички – хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:Това е едно от най- бързите ястия с тиквички , подходящо и за основно, и като гарнитура. На вкус е к…May 22 2020vijti.com

КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ ДОМАШНА ЛИМОНАДА

Турска лимонада

СЪСТАВКИ

1 литър вода (минерална вода без газ)
среден лимон
1/4 голям портокал
100 г захар
Приготвяне

В гореща вода добавете захарта, лимоновата кора и от портокала, сока на цял лимон и сока от 0,25 портокала.

Сега разбъркайте добре всички съставки, така че захарта да се разтвори и поставете напитката в хладилника. Колкото по-дълго лимонадата се охлажда, толкова повече вкус ще придаде.

Прекарайте лимонадата през сито, за да се отървете от малки парченца, които вече не са необходими. Насладете се на прохладата и вкуса.

Това е всичко. Проста рецепта, но напитката е наистина това, от което се нуждаете. Но няма да спрем дотук, ето още 2 рецепти за безалкохолни напитки, които също би било хубаво да се готвят посред горещо лято.

Ягодова лимонада

СЪСТАВКИ

400 г течен мед
1700 мл вода
450 г ягоди
350 мл прясно изцеден лимонов сок
лед
Приготвяне

Налейте половин литър вода с мед. Разбъркайте до гладкост с размах. След това, поръсени с обелени плодове, измити с ягоди до хомогенна маса с пасатор.
Добавете лимоновия сок с останалата вода и разбъркайте. Сервирайте напитката във високи чаши с лед на дъното.

Лимонада с джинджифил и лимон

СЪСТАВКИ

100 г захар
1 литър вода
парче джинджифил 2-3см
0,5 китка листа мента
250 мл прясно изцеден лимонов сок
лед
Приготвяне

Налейте 120 мл вода в тавата и добавете към нея захар. Варете сиропа на умерен огън, докато цялата захар се разтвори. След това пуснете в тигана грубо нарязани и обелени парченца джинджифил и мента. Разбъркайте всичко малко и изключете котлона.

Прекарайте охладената течност през сито, добавете към нея вода и лимонов сок. Разбъркайте и изсипете в чаши с лед.

Красотата на безалкохолните напитки е, че те са напитки за релакс. Дори техните съставки напомнят за лятото и са пълни с различни цветове. Готвенето, както виждате, няма да ви отнеме много време и енергия, а резултатът ще зарадва целия дом. Разбира се, винаги правете лимонада в резерв. В крайна сметка, да изчакате, докато изстине – отнема толкова време …

Слънчевите дни вече започнаха с най-важното и ние имаме много интересни неща за вас: рецепти, съвети за даване, тестове, разказващи за бъдещето и много други. Така че дори и да не можете да пътувате това лято, няма значение!

Оригинална рецепта за сироп от бъз-Точни пропорции и време-Тъкмо е цъфнал, така че сега му е времето!Рецепта за най-освежителната напитка през лятото, поднесена с лимон и лед. Свирчовина, бъз – отново …May 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!