Мая Манолова: Правителството е изчерпано. Идва смяна на караула. Борисов да спре да пилее парите на хората през прозореца на джипа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Насрочили сме седящ протест за 23 май, събота от 11 часа под прозорците на Борисов. Ще спазим всички изисквания, с по метър и половина разстояние един от друг. Но ние няма да сме зрители както до сега, както на хората им омръзна да гледат по телевизиите как ги плашат с чували с трупове, с хладилни камери, с ад под небето и как правителството изпусна безработицата и не предприе абсолютно никакви адекватни мерки за домакинствата и малкия и средния бизнес. Крайно време е кабинетът Борисов 3 да спре да пилее парите на хората.

Това коментира Мая Манолова от гражданска платформа „Изправи се, България“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Със сигурност Борисов ще избяга и този път. Хората му плащат джипа и бензина, той ще е пак на джипа си, няма да бъде в сградата, но това не пречи да заявим да се готви за тръгване. Мандатът е изчерпан. Хвърля щедро парите, но не на хората, а на приближените си фирми. 1 млр лева за държавен ВиК холдинг, 1.5 млрд за саниране, 500 млн за ремонт на язовири, негови държавни фирми обявяват поръчки за джипове.

Всъщност до кого стигнаха мерките 60/40 – 5500 фирми само – по какъв начин отговаряш на условието да си затворил и да даваш 40% от заплатата. България е единствената държава, която иска плащания от неработещи фирми, единствената, която обявява за небивал успех това, че 3-4 процента ще се възползват. Но тя трябваше да е 60 на 0. За това близките около Борисов фирми ще се възползват от тази мярка. Ще го питаме в събота къда се 4 млрд и 500 млн лева., които обеща, обясни още Манолова в студиото.

 



Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България – Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция „Една Жена Каза“. Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата „Ковид 19“ им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Мая Манолова: На 23-ти в 11 часа тук ще поискаме сметка на Борисов за милиардите изхарчени, стотиците хиляди без работа и фалиралите. Ревизия ще имаВреме е да поискаме сметката от Борисов за милиардите изхарчени, за стотиците хиляди без работа, за …May 19 2020vijti.com

 PETEL.BG 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!