Червената армия на СССР победи нацизма, всяко друго твърдение е фалшификат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Акад. Георги Марков:
„- Без Деня на Победата Европа щеше да бъде съвсем друга. Европа на Хитлер – много обединена, много дисциплинирана, с промишленост, концлагери и с една арийска раса на върха.

Затова нека не противопоставяме Деня на Европа на Деня на Победата, заради това, че на някои хора не им е приятно, че е имало някога Червена армия, непобедима при това.
Преди имаше идеологическа коректност, сега има политическа коректност. И преди, и сега има цензура.

Путин пуска всички жители на Русия в отпуска Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна в страната.Президентът на …Mar 26 2020vijti.com

Сега доминира англосаксонската пропаганда, която е твърде крайна, и според която всичко се решава на този прословут Втори фронт, а той всъщност е Трети, защото е след Италия. Ние не трябва да пригласяме на подобна теза. Русофобите сега са на мода, особено бившият президент Плевнелиев, който често фалшифицира историята… Това увлечение е под американско влияние.

Във Втората световна война Европа воюва не срещу СССР и Сталин, а заедно с тях срещу нацистка Германия. И Сталин се съюзи с „гнилия“ Запад, а антикомунистът Чърчил пръв нарече Сталин „велик“. Трябва да оценяваме събитията от гледна точка на онази епоха, а не от днешната, която е политически конюнктурна.

Според днешните опорни точки за историята излиза, че цяла Европа е воювала срещу Сталин. И не им пука, че лъжат. В САЩ бомба не е паднала. Германците са много добри войници, имат и много добри стратези, големите им пълководци са по-добри от американските.

Какъв е този генерал Патън, ами Айзенхауер или Монтгомъри – в сравнения с германските им колеги те са много по-слаби. Войната беше спечелена с решаващата помощ на Червената армия.
Историята не трябва да се пренаписва, а да се преосмисля. Стига с тези политически поръчки. За стотен път ще го кажа: Историята не е слугиня на политиците. Това важи и за Втората световна война.

И ако някой поднесе венец пред паметника на Червената армия на 9-и май, това е благодарност и поклон. Защото става въпрос за жертвите, дадени от милионите бойци на Червената армия.

И не може да ги наричаш болшевики, защото те са дали живота си срещу нацизма.“

Русия лекува вируса!, твърди професор. Борисов иска да почерпим опит от руснацитеБългарският премиер изненадващо обяви на извънредния брифинг на Министерския съвет, че ще се свърже …Mar 23 2020vijti.com

Източник:новживот

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!