Васил Божков от Дубай: Ако се върна, ще ми запушат устата! България се управлява от хунта! (ОБЗОР)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Ако се върна – ще бъда арестуван веднага и устата ми ще бъде запушена. Аз нямам предявени обвинения даже, никой не ме е търсил! България се управлява от хунта“. Това обяви ексклузивно бизнесменът Васил Божков по телефона от Дубай в ефира на предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви, като даде скандално интервю.

Васил Божков на живо по bTV от Дубай: България в момента се управлява от хунтаБългария в момента се управлява от хунта. Не вярвах това, докато не видях какво става. Това заяви в …May 8 2020vijti.com

Той официално призна, че се намира в Дубай и добави, че се чувства добре. Бизнесменът, срещу когото българската прокуратура е повдигнала 11 обвинения, каза, че се намира в Дубай от края на януари. В момента живее в апартамент под наем. „Нямам охрана, от кого да се охранявам. Имам притеснения, ако се върна в България“, добави милионерът в изгнание.

Статутът на Божков в Обединените арабски емирства е на резидент. Той разкри, че е бил в един от най-строго охраняваните затвори в ОАЕ – „Ал Уатба“. Там е прекарал две-три седмици, като по думите му „не съществувах“. Не е имал затворнически номер, не е имал право да комуникира с никого, не е имал средства.

И изведнъж след като властите в ОАЕ разбрали какъв е казусът го пуснали от затвора. Сега той няма право да напуска ОАЕ и обяви, че няма имоти там. „Освободиха ме, когато дубайските власти разбраха как са нещата, не както ги представиха българските власти, просто ме освободиха“, каза бизнесменът.

Той обяви, че не е избягал от България, а е заминал по работа. Допълни, че заповедта за арест била издадена два дни след неговото заминава.

„Властите ми казаха, че мога да ходя, където си поискам, но ще ме арестуват извън Дубай. Излизам от апартамента. Аз и Георги Попов. Вчера празнувахме имения му ден, празнувахме с наши познати, не българи“, добави милионерът в изгнание.

Ще се върна в подходящия момент, отсече Божков, но добави, че срещу него няма нито едно съществено обвинение. Той заяви, че не е виждал никакви представители на българските власти в Дубай. „Никой не се е опитал да се свърже с мен. Ето, вие ми звъните по телефона и аз вдигам. Защо властите не могат“, коментира бизнесменът.

„Предполагам, че се оказва огромен натиск от страна на българските власти, но тук е правова държава, не е като в България. България се управлява от хунта в момента“, заяви Божков. Той беше категоричен, че е невинен. „Трябва да се върна. Колкото по-скоро, толкова по-добре, тия неща трябва да се изчистят“, допълни той.

„България се управлява от хунта. Не го вярвах, докато не го видях. Невинен съм”, каза още бизнесменът, обяснявайки защо засега няма да се върне в страната.

Васил Божков и финансовият министър Владислав Горанов са се виждали в лични срещи и са си разменяли есемеси, обяви хазартният бос. Той призова финансовия министър да си подаде оставката, защото Горанов обяви, че не е знаел нищо по въпроса за данъчното облагане на хазартните фирми на Васил Божков. Божков добави, че има много доказателства за това, защото контактите са им били лични, по телефона и с есемеси.

Законът за хазарта е приет по предложение на Менда Стоянова. Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение, попита Божков.

„Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично – има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява – уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други – данъкът е друг. Това е истината, каза още Божков. „Налагането на запори без актове е незаконно. Те се отказаха от едни 500 млн. лева, които плащахме, за да измислят 700 млн. или 1 милиард. Тези въпроси предлагам да бъдат зададени на Бойко Борисов и на Горанов. Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел (б.р. – за данъците, които плащат фирмите му). Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента – той ще е до всички институции и медии“, обяви бизнесменът в изгнание.

Попитан кой е инициирал разговорите – той или министърът, Божков заяви, че има една версия, но Горанов щял да представи друга.

И добави многозначително каква е разликата между „мутрите“ преди, в близкото минало, и „мутрите“ сега. Като обясни, че при саморазправа заради проблем и взимане на бизнес, те го решавали с бухалки и прътове. „А сега идват, казват: „Ще решим проблема, но трябва да ни плащаш. След това се връщат, а бухалките не са прътове, а прокуратура, ДАНС и НАП“, избухна Божков.

„Кои са мутрите, всички знаят. Казват им „мафия“, други им казват „хунта“, обяви той. И заяви, че той никога не е действал като мутра. „Кое е общото между тези и онези мутри? Борисов. И тогава, и сега“, анализира „експертно“ Божков.

Нямам връзка с ЛиЛана. Няма да коментирам странични неща. Естествено, че не е мое подставено лице, нямам никаква връзка с нея, обяви още Васил Божков.

Аз поне не знам да имам общ бизнес с нея. И колко еврофондове да източа (каквото е обвинението срещу Лиляна Деянова, б.ред.) – един милион, два, три? Такива пари не ме интересуват.

В момента нямам никакви пари, издържат ме доста богати приятели. Не са българи, българите не искат да говорят с мен. Приятелите ми дават милион, два, пет, колкото ми трябват. Аз нямам пари, всичко е блокирано, и на фирми, които нямат нищо общо, каза Васил Божков.

Попитан вярно ли е, че руски граждани са били изпратени в Дубай да му помагат, Божков отсече: „Това е смешно. Това са инсинуации на прокуратурата. Нали имаше платени убийци, които съм пратил да убиват определени граждани? Автоматите се оказаха за пейнтбол.“

„Ако се върна – ще бъда арестуван веднага и устата ми ще бъде запушена. Аз нямам предявени обвинения даже, никой не ме е търсел!“, повтори бизнесменът. Той разказа, че всички, които го познават, са наплашени до смърт. „Постоянно ги държат под стрес – че ще бъдат арестувани, че бизнесът им ще бъде съсипан…“, посочи Божков. „Да се дават присъди от прокуратурата ми е малко странно – къде е съдът?“, попита още Васил Божков. И призна, че се притеснява за живота си физически. Бих се върнал, ако има правова държава и закони, посочи отново той.

Елена Божкова е държана в ареста като заложник, за да бъде оказан натиск на Васил Божков да се върне в България, стана ясно от думите на бизнесмена. Милионерът обяви, че държат жена му в ареста без да имат никакви реални обвинения срещу нея. „Нея я държат в ареста по думите на един свидетел, а не по думите на десет, които твърдят, че тя е невинна“, каза Божков.

Чувам се със сина ми Антон, даже вчера говорихме, разкри от Дубай бизнесменът. По повод обвинението срещу сина му за пране на пари, Васил Божков каза, че то е смешно, защото периодът, за когато се отнася това, тогава той е бил малък.

Бойко Борисов е виновен за ситуацията в Левски, защото унищожи компаниите, които издържаха отбора, обяви още настоящият собственик на акциите на футболния клуб.Какво каза той? „Дайте да да грабим акциите, после ще помогнем. Да е дал една стотинка Борисов за нещо? С парите на народа вика: „Аз дадох“. И как ще помогне? С кредит, че после да се връща. Или ще намери друг идиот да го издържа и после ще го подгони и него. Това е преса да отнемане на имущество, каза Божков.

Инвестирал съм повече от 25 млн. лева за една година. Акциите бих ги дал на сериозни инвеститори или да ги подаря на който ги иска, подчерта беглецът. Не виждам Левски да оцелее, който и да вземе акциите. Не искам феновете да ми се извиняват, даже съм горд с това, което направиха по време на изолацията. Водих разговор с Тити Папазов, казах му, че акциите ще ги дам на който ги иска, повтори Божков. Няма какво да ми каже Степан Хиндлиян (председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски“), той е подлога на Борисов, отсече мултимилионерът.

Божков отправи нечувани обвинения срещу Бойко Борисов и разкри мръсните тайни на правителството Божков разтърси всички с нечувани признания относно Премиера ни. Издирваният от прокуратурата бизн…May 8 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!