Кога Лили Иванова ще дари пари, а не вмирисани букети?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Макар да няма живи свидетели на този факт, историческите извори категорично ни доказват, че никому непознатото едрогърдесто миньонче Лиляна Иванова Петрова от град Кубрат е започнало професионалната си кариера като… медицинска сестра. Много преди да бъде Прима, Вечна Амбър и Единствена и Неповторима, Лили с сменяла подлоги и е бърсала лигите на лудите в психиатрията в Бяла. И какво е запомнила от досега си отблизо с най-достойната и хуманна професия? Явно, че медицинските работници много обичат цветя.

На 24 април рожден ден има голямата Лили ИвановаНа 24 април рожден ден празнува Лили Иванова Вечният спор на колко години е Лили Иванова вече е раз…Apr 24 2020vijti.com

Как да си обясним иначе неописуемия жест на Лили Иванова да прати изостаналите букети от рождения си ден на 24 април на докторите и сестрите от „Александровска болница“ с бележка „Приемете моите аплаузи, днес вие сте в главната роля!“ Всеки специалист по тетрално и филмово изкуство, без дори да е професор Иван Грозев или Божидар Манов, може да каже на Лиленце-Пиленце, че сюжетът в по-сложните драми се носи колкото от главните персонажи, толкова и от поддържащите. А точно в такава, поддържаща роля за медицинските работници от първа линия, днес е цялото общество. От продавачката на Марули на пазар „Герена“ леля Станка, до великата Лили Иванова.

Точно по тази причина всеки се старае да им помогне, с каквото е по силите му. Когато си с възможностите на Делян Пеевски, даряваш милиони. Когато си баба Надие от Исперих, или Захаринка от Смолян, даряваш пенсията си от 300 лева. Когато си Лили Иванова, пращаш цветя. Истински кралски реверанс, достоен за особа със синя кръв. Само че нелеп и обиден, когато идва от колежка с престилка и касинка, която явно е забравила откъде е тръгнала. И е заменила мириса на препълнено цукало и стенанията на болните с уханието на рози и оглушителни аплаузи.

Не познавам лично Лили Иванова и не се наемам да давам оценка на характера й, но владея аритметиката на достатъчно сносно ниво. Тя, за разлика от психологията, е съвсем точна и безпристрастна. И показва, че само от триглавия си мегаконцерт в НДК през декември Примата е генерирала около 1 милион лева печалба. Не е лошо за край на фискалната година, нали? В такъв случай какво й костваше, вместо цветя секънд хенд, да прати на колегите си 50, 100, 200 хиляди? По какъв начин ежедневието й на звезда с панделка на печката и разкрасителен сън до обяд, щеше да пострада от подобен жест?

Без да тъна в някакво сиромахомилство или криворазбрана постсоциалистическа уравниловка смятам, че звезда от такъв ранг е редно да върне нещо на обществото, което всекидневно я поставя на пиедестал. Лили Иванова сама е изкарала всичките си милиони, със собствения си талант, дисциплина и постоянство. Но освен това е и медицински работник, а и представител на Българската армия, където носи високия чин полковник. Подобни почести трябва да се заплащат всеки ден със служба на хората, а не с вмирисани букети.

Да сте жива и здрава, госпожо Иванова, дано за следващата пандемия след 10-15 години сте по-щедра. Иначе Смирненски е знаел какво прави, като е писал „Приказка за стълбата“…

Съученичка на естрадната прима: Да, Лили Иванова е родена през 1939 г.!Лили Иванова е родена през 1939 г. и сега на 24 април ще навърши 81. Това твърдение с абсолютна кате…Feb 22 2020vijti.com

Източник:лупа
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!