Генерал Мутафчийски притеснен: Извикахме няколко пациенти, които са вече оздравели и резултатите са много обезпокоителни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

COVID-19 не е обикновен вирус и коронавирусната инфекция не е като другите заболявания. През последните два дни установихме, че остават трайни следи от тях в белия дроб. Това каза пред бТВ шефът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Проф. Иво Христов: Драмата с коронавируса играе ролята на световна война-Проф. Христов, преди дни в Париж избухнаха бунтове заради строгите карантинни мерки. Какво ще после…Apr 23 2020vijti.com

„Тези дни извикахме няколко пациенти, които вече са оздравели. Направихме им контролни скенери. Били са с двустранни бронхопневмонии и много обезпокоителни са картините, които виждаме като увреждания, които вероятно ще останат трайни в белите дробове“, добави той.

„Щетите се виждат 20 дни след заболяването. Много е рано да се правят изводи, но ще останат следи от преболедувалите от коровавирус“, обясни генералът.

„Стремим се всяко огнище да го тушираме колкото си може по-бързо, за да не допуснем да се разпространи. Все още разполагаме с ресурс за това, но скоро може и да нямаме този шанс“, добави той.

“Българинът не е свикнал да стои и да стиска зъби с тежко заболяване вкъщи. Знаете, че сънародниците ни се прибират от чужбина, за да се оперират, защото там им казват, че след 6 месеца може да стане това. Тук това не се случва“, заяви Мутафчийски.

Учени потвърдиха, че коронавирусът не заразява пушачите За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20 пъти по-малък, отколкото при непушачите. До то…Apr 23 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!