Почина Любомир Добрев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Големият български актьор Любомир Добрев е починал на 82-годишна възраст, съобщиха негови близки, цитирани от Флагман.

Добрев има над 120 незабравими роли в театъра и бе определян за „Българския Чарли Чаплин“. Той е роден през 1937 година в Бургас, завършва средното си образование в Мъжката гимназия в родния си град, а след това и ВИТИЗ през 1962 година, в класа на проф.Филип Филипов.

Как се погребват българите, починали от коронавирус?Почиланите от коронавирус българи не се погребват по специална процедура, а по общия ред, научи Lupa…Apr 11 2020vijti.com

Започва кариерата си в театъра във Видин, а първата му роля е паметна – Доктора в пиесата „Службогонци“ от Иван Вазов. След това играе в театрите в Габрово, в Русе, в София, в Пловдив. През 1972 година стъпва на сцената драматичен театър „Адриана Будевска“ в Бургас, където остава 28 години. Последната му роля беше в спектакъла „Бог“ на Уди Алан в края на миналия век.

След пенсионирането си Любомир Добрев се зае с тежката задача да прокара пътя на големите столични театри към Бургас. В кожата на импресарио той се справя великолепно и дълги години няколко поколения бургазлии имаха възможност да гледат на живо най-значимите постановки в България.

Той е вторият голям актьор от това поколение, който ни напуска само за седмица. Преди няколко дни България се сбогува и с Вълчо Камарашев.

Почина Вълчо Камарашев На 82-годишна възраст почина обичаният български актьор Вълчо Камарашев, съобщиха от Съюза на арти…Apr 9 2020vijti.com

Източник:дунавмост
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!