Ген. Мутафчийски тази сутрин – още един починал на 49 г., бебе на 1 година е с COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На редовния си брифинг Националният генерален щаб съобщи последна информация за заразените от коронавирус в България.

Към момента болните в страната са 498, от които 173 са в болница, а 20 от тях са интензивни.

Новата област, в която има заразени е Враца, а в София има нови 8 случая.

България може да изтегли до 10 млрд. лв. нов заем заради коронавируса, реши парламентътНародното събрание прие на първо четене промените в Закона за държавния бюджет на Република България…Apr 4 2020vijti.com

В Несебър и в Бургас също има нови случаи. В Добрич има бебе на една годинка с ларингит, доказано е, че родителите са с коронавирус.

Пробите на детето също са положителни.  В Сливен има заразен мъж на 27 години. Медицинският персонал с коронавирус са 23. Излекувани са 34, като 4 нови са излекувани.

„Вчера са починали мъж на 83 години в Кюстендил и жена на 83 години в „Александровска“ болница. Тази нощ е приет мъж на 49 години, снощи е бил интубиран, бил е със сърдечна недостатъчност и е починал, но по клинични белези изглежда, че е с коронавирус“, заяви ген. Мутафчийски.

„Вчера ген. секретат на СЗО направи своето обръщение и призова държавите, които са засегнати, при наложени рестриктивни мерки, в никакъв случай да не се отхлабват. Това ще доведе до силно разпространение на заразата и много нови смъртни случаи“, заяви още шефът на Кризисния щаб.

Ген. Мутафчийски сподели, че съпругата на депутата Хасан Адемов също е с положителна проба.

„Д-р Дариткова е силно притеснена за контактите си и своите близки и е дала пълен списък с лицата, с които е контактувала. Тя е лекувала едни от първите заразени в страната“, допълни той.

Мистерия: Старец издъхна от инсулт, пришиха му коронавирус81-годишен старец почина в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора в четвъртък, 2 март. Паци…Apr 4 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!