Туркменистан забрани думата „коронавирус“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Властите в Туркменистан забраниха употребата на думата „коронавирус“ и я изключиха от ежедневния речник, за да скрият информация за пандемията, пише БГНЕС.

По данни на правозащитна организация на всички средства за масова информация в страната им е забранено да ползват думата в свои публикации. „Коронавирус“ е изхвърлен от официалните брошури, които Министерството на здравеопазването разпространява в учебните заведения, болниците и различни ведомства.

Софийски болници отказаха прием на мъж с тежки симптоми на коронавирусаОпасенията, че здравната система може да се парализира заради мерките срещу коронавируса и от това д…Mar 30 2020vijti.com

Граждани, които се движат по улиците с маски и говорят за пандемията, рискуват да бъдат арестувани.

По-рано президентът на Туркменистан Гурбанбугли Бердимухамедов посъветва гражданите да се предпазват от вируса със старото народно средство – степно седефче (Peganum harmala). Той е разпоредил билката да бъде използвана и за дезинфекция на обществените места в страната.

Държавният лидер подчерта, че предците на туркмените, в продължение на хилядолетия, са създали национални методи за борба с вредните навици и профилактика на различни инфекциозни заболявания.

Доц. Мангъров: Всички ще изкараме коронавируса, но 90% няма и да разбератНяма никакъв смисъл от носенето на тези маски, защото нямат особен ефект, освен психологически.  Тов…Mar 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!