Теменужка Петкова: Всеки трябва да си плаща сметките за ток в срок

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма да има „ваканция“ за сметките за ток и топла вода.

Твърдо застъпваме тезата, че най-добре е всеки един от нас да търси вариант да плати своята сметка текущо“, обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред NOVA. Според нея важното сега е доставчиците на енергия, както и на вода, телефон и интернет да работят безпроблемно, а отлагане на плащанията от абонатите им би ги затруднило.

Доц. Мангъров: Всички ще изкараме коронавируса, но 90% няма и да разбератНяма никакъв смисъл от носенето на тези маски, защото нямат особен ефект, освен психологически.  Тов…Mar 30 2020vijti.com

„Енергийният сектор е свързан с националната сигурност„, изтъкна ресорният министър. И добави, че отлагането на плащания по сметките води до трупане на задължения, а това би представлявало „голям дискомфорт“ за гражданите, особено ако се стигне до удължаване на извънредното положение.

Дотук единственият реверанс към гражданите е, че получиха малко по-дълъг срок да си плащат фактурите, без да им се начисляват лихви за закъснение  – 20 вместо 10 дни.

Теменужка Петкова обяви, че засега няма сериозно намаление на потреблението на електроенергия – въпреки затварянето на много бизнеси. „Потреблението е може би около 200 мегавата по-ниско, не може да се каже, че са настъпили кой знае какви сътресения“, каза министърът.

Софийски болници отказаха прием на мъж с тежки симптоми на коронавирусаОпасенията, че здравната система може да се парализира заради мерките срещу коронавируса и от това д…Mar 30 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!