Бойко Борисов: Днес дори канцлерът на Австрия ми поиска предпазни средства срещу коронавируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ще се увеличи капацитетът на тестовете за коронавируса, реши ЕС.Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС.  „Продължаваме да разпределяме многократните защитни облекла, те ще се използват 50 пъти. Днес дори канцлерът на Австрия, най-добрата страна за живеене, ми поиска защитни и предпазни средства срещу коронавируса. Европейската комисия иска да ни сертифицира още понеделник“, разкри премиерът.

Д-р Найденов с изненадващ коментар за смъртността от коронавируса!No ExcerptMar 26 2020vijti.com

ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг.

ИЗВЪНРЕДЕН БРИФИНГ: Как се установяват болните от коронавирус у нас?

Три са основните начини за установяване на болните от коронавирус. Най-надеждна и достоверна е PCR диагностиката. Тя обаче е по-скъпа, защото изисква апаратура и специално обучен персонал. Това обясни на извънреден брифинг ръководителят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В България могат да се правят около 1000-1200 дневно. Около 30 000 теста месечно. Като цени това е около 930 000 лева на месец, поясни ген. Мутафчийски.

Вторият начин е с флуоресцентен имунохроматографски метод. Резултатът става за около 5 минути.

„Тези тестове ще дадат възможност да се популяризират масово, предвиждаме да се правят до 20 000 дневно. На месечна база това са около 300 000 теста, което е около 10 милиона месечно”, заяви Мутафчийски.

На трето място са бързите тестове. Това се предвижда да бъде правено в широки граници – до 40 000 на ден, което е около 10 000 милиона на месец.

И трите вида тестове са важни. Първият, защото той е с най-достоверни резултати,  вторият открива новозаболели и става много по-бързо. Третият вид ще се правят след втората половина на епидемията, защото ще покажат колко човека са придобили имунитет и могат да работят спокойно.

Тестовете ще се правят на рискови групи от работещи в момента. Във втория етап тестовете са доста по-евтини, но пък са по-масови.

Астролог: 27 април ще е съдбовна дата за епидемията от коронавирус в БългарияВ България се полагат всички необходими мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. …Mar 26 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!