Горчивият разказ на лекарката, заразена с COVID-19 от Пета градска болница:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За втори път столичната Пета градска болница бе затворена за карантина заради положителен случай на коронавирус. Оказа се, че заразеният е член на персонала на болницата и доказан специалист в областта си. Д-р Надежда Стоева, лекар от 5-та градска сама разкри, че е болна от коронавирус и разказа за усещанията си покрай това.

Г-жа Стоева написа сърцераздирателен статус във Фейсбук, описвайки, че вероятно се е разболяла покрай контактите си с пациенти в Спешния кабинет. Ето какво пише тя на профила си във Фейсбук:д-р Надежда Стоева

„Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във „войната „с вируса с красиво име Корона . Искам да Ви информирам,че аз вече съм заразена.

Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира, се без мен.

Надежда СТоева

Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията.

Та… това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си , което е моята професия.“

Както БЛИЦ писа, Пета градска болница в София е поставена под карантина заради потвърдени случаи на коронавирус в лечебното заведение. Регионалната здравна инспекция е издала заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, съобщават от Столична община. Това е вторият път, в който болницата е поставена под карантина заради коронавируса.

Най-простичката профилактика срещу коронавируса от китайски професор: „Направете това, за да не стигнете до болница“ Няма по-ценен опит в борбата срещу коронавируса от този на китайците. Китайските учени споделиха с…Mar 25 2020vijti.com

Източник:  зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!