Медицинска сестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други хора

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е дала положителен тест за коронавирус. Тя се е страхувала да не зарази някой друг и това е причината да сложи край на живота си.  Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият регион в Италия.

Националната федерация на медицинските сестри на Италия потвърди за смъртта й.

Оттам споделиха, че жената е страдала от тежка форма на тревожност, защото се е притеснявала да не разпространи вируса, докато се бори с епидемията.  Трагичният инцидент се е случил след като Италия регистрира 743 смъртни случая за едно денонощие.

Даниела Трези работеше в интензивното отделение на болницата „Сан Джерардо“ в Монца, на около девет мили от Милано, но е била поставена под карантина, след като започнала да има симптоми на заразата и дала положителен тест за коронавирус.  Медсестрите споделиха още, че миналата седмица е имало същия случай във Венеция, като допълва, че причината е била същата.

„Всички ние избрахме професията си за добро, но и за лошо. Ние сме медицински сестри. Всички виждат нивото на стрес, на което сме подложени“, споделят от федерацията.  Генералният мениджър на болницата „Сан Джерардо“, Марио Алпароне, заяви, че Даниела е била пратена вкъщи болна още на 10 март и че тя не е била под наблюдение.

Съдебните органи разследват смъртта й. Цифрите, публикувани от италиански изследователски институт вчера, показват, че около 5 760 здравни работници са били заразени с COVID-19. Тези 5 760 здравни работници са само 8% от всички случаи на заразени в Италия. Към момента броят им е 69 176.

Италиански свещеник почина от коронавирус, след като даде респиратора си на по-млад пациентИталиански свещеник е починал от коронавирус, след като се e отказал от респиратор, който енориашите…Mar 25 2020vijti.com

Източник: зажената.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!