Руски военни лекари пристигнаха в Италия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо съобщи днес, че е отпътувал за военно летище край Рим, за да посрещне лично самолети с военни лекари и оборудване от Русия, предаде ТАСС.

Демонът на смъртта се спуска неумолимо над Италия Новините за кошмарното настъпление на COVID-19 срещу италианците от вчера са още по-тъжни – 793 по…Mar 23 2020vijti.com

 

Руското министерство на отбраната съобщи по-рано, че военно-транспортен самолет ще достави в италианската въздушна база „Пратика ди Маре“ на 30 км югозападно от Рим първата група руски военни лекари – вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция в помощ на Италия за борбата с коронавирусната криза.

„Отивам в „Пратика ди Маре“, за да наблюдавам лично в тясно сътрудничество с министерството на отбраната и управлението за гражданска защита пристигането на 9 самолета, които ще доставят медицинско оборудване от Русия, написа в Туитър главата на италианската дипломация.

Руският президент Владимир Путин разговаря вчера с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ – по-специално предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства, медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони, напомня ТАСС.

Вече седем самолета Ил-76 от военно-транспортната авиация на ВКС на Русия излетяха днес от летище Чкаловски, Московска област, за Италия, за да доставят руски военни лекари – вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция, информира министерството на отбраната в Москва.

Броят на смъртните случаи от епидемията от коронавирус в Италия се увеличи с 651 за последното денонощие и е достигнал 5476, съобщиха властите – прираст от 13,5 процента. Общият брой на заболелите в Италия е нараснал до 59 138 души спрямо предишните 53 578 – увеличение от 10,4 процента – най-ниското в проценти от 21 февруари насам, съобщи службата за гражданска защита, цитирана от Ройтерс. Броят на оздравелите е вече 7024, в интензивно отделение са 3009 души, спрямо 2857 вчера. Ломбардия остава в критично положение, с 3456 починали и 27 206 заразени по нови данни спрямо предишните 3095 и 25 515 съответно

Китайски лекари отидоха да помагат на Италия Българка от Италия описа невероятното геройство на китайски лекари, които пристигнаха в страната,…Mar 16 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!