Домусчиев за COVID-19: Третирам се с хлорохинов фосфат. Ако мога да купя още, ще даря и на щаба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Тъй като по цял ден гледам Нова телевизия, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно хлорохиновия фосфат. С това се третирам и аз. Това е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус. За съжаление, в България той отдавна не се внася. Това е продукт, който е срещу маларията.

Преди минути: Кирил Домусчиев диагностициран с коронавирус Собственикът на Лудогорец и председател на КРИБ Кирил Домусчиев е диагностициран с коронавирус. Но…Mar 17 2020vijti.com

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Кирил Домусчиев обяви, че е с коронавирус17/03/2020Кирил Домусчиев обяви, че е с коронавирус
Това заяви собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус.

„Във всички държави, в които аз търсих да купя за себе си, или е много трудно да се намери, или е изчерпан от аптечните мрежи, или е забранен да се изнася“, твърди Домусчиев.

„Смятам, че нашите власти и Щабът трябва да се обърнат към българските фармацевтични производители на хуманни лекарства, тъй като нашите заводи (на фамилията Домусчиеви – б.р.) произвеждат ветеринарни продукти и няма как ние да реагираме, но според мен това е доста стар продукт, на над 60 години е това лекарство“, каза още той.

„Надявам се, че колегите от хуманната фармация ще успеят да реагират бързо. През това време правителството трябва да направи съответните контакти с Германия, Франция и Индия“, коментира собственикът на Нова телевизия.

„Аз лично съм предприел една инициатива с моите контакти и с някои от големите фармацевтични компании. Опитвам се да ги убедя да ми продадат определено количество хлорохиновия фосфат, които искам да даря на Националния щаб. Надявам се, че усилията ми ще се увенчаят с успех, за да могат всички, които имат нужда от този продукт, да се третират с него“, заяви Домусчиев.

Разказ от първо лице за болестта

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, посочи още той.

„След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият – положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, твърди бизнесменът.

„Благодаря на медиците, които наистина показват много голяма грижа и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна – доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави“, категоричен бе Домусчиев.

„Смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат, но след една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение, евентуално да се направи допълнителен скенер и да се види как е развитието на болестта и какъв е резултатът от третирането с продуктите, с които в момента разполагат“, коментира още той.

Слави Трифонов получил доста апетитно предложение от братя ДомусчиевиСлави Трифонов е отхвърлил апетитно предложението от новите собственици на Нова тв братя Домусчиеви …May 25 2019vijti.com

Източник:оффнюз

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!