Подробности за мистериозно починалият Трифон, който се прибра от Банско по време на блокадата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По-рано днес стана ясно, че шофьор на туристически автобус в Банско е починал часове, след като се прибра у дома си в село Пиргово, Русенско. Близо половин ден близките не знаеха какво да правят, тъй като се оказа, че институциите не са подготвени за подобен казус.  60-годишният Трифон работел в Банско, като шофьор на автобус.

Прибрал се вчера следобед, а тази сутрин съпругата му го е намерила припаднал и е потърсила помощ.

„Обадих се на нашата лекарка, с нея разговарях и тя вече задействала, кметът дойде, и докато сляза долу, вече не се чуваше да диша изобщо.  Той по принцип работеше шофьор, туристи караше между Банско и София, трансфери прави от летището.Смятам, че не е починал от коронавирус, тъй като му посиня лицето. Предполагам, че не е заразен, но ако евентуално е заразен, нали трябва по някакъв друг начин да се действа.  И така чакаме от 11 часа сутринта вече пет часа“, разказа съпругата на починалия Лидия Николова, цитирана от Булфото. Заради необичайната ситуация лекарят не се е наел да издаде смъртен акт.

Уведомени са полицията, областният управител и Здравната инспекция, за да се вземе решение какво да се направи. „Надали някой си е помислял, че може да се получи такъв вариант – човекът ще реши да се прибере точно по време на блокадата, която се извършва, ще си дойде и на следващия ден ще почине“, коментира кметът на Пиргово Стефан Барбуков.

Притесненията на местните хора са, че починалият не е бил под карантина. Мъжът не е съобщил в кметството, че се е върнал от Банско и се движил свободно из селото. Бил е в магазина, седнал е и с няколко души да изпие по нещо. След консултации с националния щаб е взето решение тялото да бъде транспортирано със специално оборудвана линейка до моргата в УМБАЛ „Канев“ в Русе.

Там ще бъдат взети проби и ще се направи аутопсия.  От РЗИ заедно с кмета на Пиргово са издирени всички контактни лица, с които е общувал починалият Трифон, ще бъдат уведомени и личните им лекари.  Председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски коментира, че съдебно-медицинска аутопсия ще даде отговор на въпроса за причините за смъртта.

Празнично: В Банско полудяха – искат 4 бона за Нова година!Собствениците на хотели и ресторанти в зимните ни курорти очевидно живеят на принципа „Ден година хр…Dec 25 2019vijti.com

Източник: зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!