Коронавирусът е и стрес-тест, и генерална репетиция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Lupa.bg публикува коментара на художника Валентин Кардамски-Вале, който талантът сподели на личната си страница във фейсбук. Заглавията са на редакцията. 

Много по-важно е какви поуки ще си извлечем след вируса и как ще променим мисленето и поведението си. Светът, подчинен на бясно консуматорство, в който ценностите са сгрешени, обърнати, или са изпразнени от смисъл – приключва. Поне наближава края си. Защото именно ценностната система подрежда начина ни на живот, икономика, общество и пр.

Българка, била в Ухан по време на пика на епидемията от коронавирус: Правите груба грешка в извънредно положение! Пикът на епидемията се пренесе от Азия в Европа и разликата в подхода за справяне с кризата на два…Mar 19 2020vijti.com

 

Сигурно, че ще преминем през тази зараза, но надали ще е последната. Ще можем ли да минем по-страшна? Европа реагира напълно неподготвена – хаотично и панически, макар да заимства мерките приложени в Китай.

Ами, ако не беше пламнал вирусът първо в Китай? Светът трябва да преосмисли приоритетите си, защото самодоволството, че е достигнал илюзорни върхове го докара до пълна неадекватност.

Коронавирусът е и стрес-тест, и генерална репетиция. Той показа, че ако се срине този модел на икономика ще се върнем десетилетия назад, а хората са напълно неспособни да си помогнат.
Страната ни внася от чужбина голяма част от месо, мляко и зеленчуци. Зърнопроизводителите внасят торовите от чужбина.

Сега за момент забравете чужбина. И си помислете, дали имаме знанията и нужните трудови навици, за да отгледаме зеленчуци, плодове, птици, добитък и пр. Защото реалното производство няма нищо общо с компютърни игри и програми. Да обработваш земята не е като да пишеш на клавиатура. Но днес е срамно да заровиш ръце в земята и много модерно да си IT.

За тези приоритети и ценности говоря. Много неща могат да се изговорят за дните след утре.
Първо трябва да признаем, че сме неспособни да продължим правилно.

За пръв път болни от коронавирус разказват какво чувстват, докато се лекуват-Болките са ужасни!-Видео За пръв път хора, които са болни от коронавирус, разказват какво чувстват докато се лекуват в болн…Mar 18 2020vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!