Пътничка на Летище София алармира: Няма никакъв здравен контрол

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Потребител във “Фейсбук“ сподели пост в социалната мрежа, в който изказва възмущението си от липсата на всякакъв здравен контрол и превантивни мерки за пристигащите пътници на столичната аерогара. От публикацията става ясно още, че термокамерата, която трябва да разпознава пътниците с висока температура, “май не работи“.

Филип Фратев: Имаме молекула, която в епруветка убива 90% от новия коронавирус Костадин Петков – зам.-председател на Надзорния съвет на “София Тех парк”, обяви на заседанието на …Mar 12 2020vijti.com

,,Днес сутринта се прибирам от Виена, от самолета слизаме около 50 човека само, стигаме до паспортното гише, и пред мен мъж и жена на около 50-55 годишна възраст, мъжа не се чувстваше добре, жена му потърси лекарска помощ, но казаха, на летището, че няма, жената попита, къде е камерата за проследяване на температурата, те отговориха тук е, НО МАЙ НЕ РАБОТИ, следва запитване, кой я гледа и следи, те отговарят не знаем“, пише потребителката на име Фатиме Лютова.

,,АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МЕРКИ НЯМА, НИКОЙ НЕ НИ ПРОВЕРИ, НИКАКВИ БЛАНКИ НЕ СЕ ПОПЪЛВАХА, НЯМАШЕ НИТО ЕДНО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ НА ЦЯЛОТО ЛЕТИЩЕ, А ТО БЕШЕ ПРАЗНО. Бих го приела горе долу за нормално, защото е все пак България, но е дразнещо, когато на ден има по 5 брифинга и извънредни заседания, и да казват на тях, спокойно, ситуацията е под контрол, всичко необходимо сме направили и действаме като всяка една европейска държава!! Действате, като в Нито една нормална държава“, не скрива възмущението си тя.

,,Около 12-15 полицай имаше само, и на всеки въпрос, има ли медицинско лице на летището, техният отговор беше не знам и ти обръщат гръб. Летището беше пусто, празно, нямаше хора, няма го оправданието им, много хора, не смогваме… Ами това е България, за съжаление, във Виена, непрекъснато се говореше на летището за коронавируса и на всеки 200м имаше по 1 2 медицински лица. А в България, все едно нищо, няма, само брифинг и за какво, след като няма контрол на мястото, където е най-опасно“, пише в заключение още потребителят.

От Летище София се свързаха с редакцията на Novini.bg и заявиха, че имат уверението на Министерството на здравеопазването, че всички термокамери, разположени на Терминал 1 и Терминал 2, работят без проблеми. От летището допълниха още, че здравните власти на място изпълняват стриктно своите задължения по ограничаването на разпространението на COVID-19.

Пловдивските частни болници – готови да се включат в борбата с коронавирусаПловдивските частни болници се обединиха в така създалата се сложна ситуация покрай коронавируса. Уп…Mar 11 2020vijti.com


Източник:новини.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!