Проф. Миланов: Спокойно! Коронавирусът е обикновен грип

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ситуацията с коронавируса според мен ще смути работата в “Пирогов“. Защото първият пациент е лежал два-три дни там, като през това време са правени изследвания, рентгени, взимани са кръвни проби, не се знае с колко болни е лежал, не се знае и доколко е била опазена хигиената. Това сподели в сутрешния блок на bTV проф. Милан Миланов.

Сериозно предупреждение на италиански лекар, който се намира в окото на епидемията от коронавирус Д-р Даниеле Макини е италиански доктор от болница “Хуманитас Гавацени”, в град Бергамо, Северна Ит…Mar 11 2020vijti.com

Проф. Миланов посочи, че ако имаше власт, нямаше да позволи в болници като “Пирогов“ и “Света Анна“ да бъдат препращани пациенти със съмнение за коронавирус, тъй като и двете лечебни заведения са многопрофилни и важни за столицата.

Жената с коронавирус в София е в критично състояние, има нови 7 съмнителни души

,,Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката“, каза той и допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всяка паника в обществото.

Според бившия директор на “Пирогов“ доц. д-р Спас Спасков паниката в болницата ще затрудни повече работата, отколкото дейността. Той добави още, че ръководството на лечебното заведение е постъпило правилно, като е изолирала инфектираните в отделна сграда.

Заради коронавируса Северна Корея може да разстреля хора, доближили границата, предупреди КитайВластите в Китай съобщиха на своите граждани да не се доближават прекалено близо до границата със Се…Mar 9 2020vijti.com

Източник:новини.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!