Плевнелиев: Ако Румен Радев отиде в Москва на 9 май, ще изпадне в изолация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако президентът Румен Радев отиде на 9 май в Москва за Деня на победата, вместо да чества Деня на Европа, ще изпадне в окончателна дипломатическа изолация и ще официализира исторически погрешната теза на българските русофили, че България е освободена от Съветския съюз на 9 септември 1944 г. Това заяви пред БНТ президентът (2012 г.-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Плевнелиев: Радев обяви война, не иска еврозонатаПрезидентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер и накрая се провали с гръм и трясък, …Feb 5 2020vijti.com

Той смята още, че Радев е в „началото на своята амбиция да вземе властта и да управлява държавата“, което не било тайна за никого.

През февруари Румен Радев потвърди визитата си в Русия. Той ще участва в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-годишнината от победата на СССР във Великата отечествена война.

Радев ще допусне национално предателство, ако се поклони на руския цар-освободител и официализира тезата, че Русия е освободител„, каза Плевнелиев. Той определи тази трактовка като исторически погрешна, нарушаваща националния интерес и подчерта, че на 9 септември 1944 г. България не е освободена, а окупирана и поробена от Съветския съюз и това е неоспорим факт.

По думите на Росен Плевнелиев, ние сме в нова фаза на развитие на света.

Аз наричам това „Студен мир“. Великите сили, които отново си играят на сфери на влияние, не искат пълномащабна война между самите тях. Студен мир е, защото виждаме методите на конфронтация, хибридни войни, регионални конфликти, дестабилизация, заяви президентът (2012 г.-2017 г.).

Според Плевнелиев тази нова фаза на развитие е много по-опасна от времето на Студената война.

При импийчмънт: От 60%, рейтингът на Румен Радев става 80Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на 80%. Така началникът на кабинета на президента …Jan 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!