Две пенсии ще са по-малко от една, обричат ни на мизерия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато преди 20 години беше въведена втората пенсия, хората си мислеха, че е за добро. Вярно е, че това натоварваше разходите от и без това ниските заплати, но идеята беше приета като полезна и съпротива нямаше. Към днешна дата обаче нещата не стоят така. Точно обратното, излиза, че две пенсии ще са по-малко от една. Това е било известно на политиците през всичките тези години, но никой не е повдигал въпроса.

Депутатите в Швеция нямат нито секретарки, нито коли, нито дори пенсии-Ето как живеят бедните слуги на народаОт около 30 години страните от бившия социалистически лагер се опитват по някакъв начин да установят…Feb 6 2020vijti.com

Доскоро, когато стана ясно, че хората от първите вълни ще бъдат ощетени. Говори се, че това ще продължи до 2033 г. При застаряващото население това са страшно много хора. И без това пенсиите ни са едни от най-ниските в целия ЕС, та сега и това ни се изсипва на главата. Най-лошото е, че след като обществото беше скандализирано за пореден път, след като се пошумя известно време, въпросът беше избутан встрани от други непрекъснато течащи скандали.

Така или иначе той стои нерешен, а времето тече неумолимо. Скоро от социалното министерство коментираха, че онези двадесет процента, с които се намалява пенсията от НОИ, ще бъдат редуцирани в полза на хората. Но към момента нищо не е направено и тревогата остава. А в съседна Румъния наскоро вдигнаха пенсиите с четиридесет процента. Уж вървяхме в пакет с тях.

Нашите пенсии ги актуализират само с швейцарското правило, което значи с по няколко процента. Учудващо е, че политиците от всички партии са напълно безразлични към хората от третата възраст. А това е единственото население, което е буквално закотвено на територията ни, без никакви възможности да подобри живота си, без никакви перспективи, обречено на едно мизерно съществуване.

Преизчисляване на пенсиите при работещите, ето как ставаХората, които продължават да работят, могат да преизчислят пенсиите си. Това става с подаването на з…Feb 11 2020vijti.com

Източник:ретро.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!