Новородени се заразиха с китайския коронавирус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Два случая на заразяване с новия коронавирус бяха открити при новородени в Ухан. Детската болница в града, откъдето тръгна заразата, потвърди случаите, съобщава „РИА Новости“. Едното дете е било родено на 2 февруари, като за майката вече е било установено, че е заболяла от новия вирус.

Страшен разказ: Проговори китайка, излекувана от коронавирусаКитайка, която се възстанови от тежката пневмония, предизвикана от новия коронавирус, разказа за бол…Jan 31 2020vijti.com

Диагнозата му била поставена 30 часа след раждането. Бебето незабавно било преместено в специално отделение, където да бъде лекувано от пневмония, причинена от заразата. Състоянието му е стабилно, но е установена белодробна инфекция и нарушена функция на черния дроб, уточнява БТВ.

Второто дете се е родило на 13 януари и по време на раждането е било здраво. На 22 януари коронавирусът е установен при жена, която се грижела за майката на бебето преди и след раждането му. На 26 януари заболяването било потвърдено при майката, а на 29 януари новороденото започнало да кашля, повръща и вдигнало температура. В случая не е ясно кой е бил заразен първи – майката или детето. Въпреки това лекарите алармират за специално наблюдение на всички новородени и деца, които са имали контакт със заразени, тъй като нямат развит имунитет.

Броят на заразените с 2019 nCoV в континентален Китай надхвърли 24 300 души, а починалите са 490. Един човек почина и в Хонконг. Над 170 са болните от коронавируса, като един от тях почина във Филипините.

Източник: НОВИНИ.БГ

Жена от Добрич е под наблюдение заради съмнение, че е заразена с коронавирусаЖена от Добричко е под наблюдение заради съмнение, че е заразено с опасния коронавирус от Китай. Спо…Jan 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!