Протестиращи пробиха полицейски кордон, блокираха движението в София

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ресторантьори и хотелиери се събраха в центъра на София днес, за да изразят недоволството си срещу Наредба № Н-18 . Въпреки, че със заповед на финансовия министър Владислав Горанов, бе даден още 6 месеца гратисен период за въвеждането й, протестът , насрочен за днес не бе отменен. Протестиращите блокираха движението на бул. „Цар Освободител“ пред парламента, след като пробиха полицейски кордон. Демонстрантите скандират искания с оставката на правителството.

Деси Добрева стана активистка: Включи се в протестите срещу Стратегията за дететоТя призова българите да се присъединят към недоволството от очакваните промени в 27 закона, касаещи …Sep 14 2019vijti.com

На протеста е забелязан и шеф Иван Манчев, който също има ресторант в София. Сред протестиращите има и представители на пловдивски заведения – собствници и персонал. Тази сутрин около 9 часа над 100 души са тръгнали от сборен пункт  край Околовръстното на града под тепетата.

След ексцесиите на протеста в понеделник, днес има засилено полицейски присъствие в столицата.На няколко пъти протестиращите се опитаха да предизвикат полицаите като отправиха обидни квалификации към тях, но до инцидент не се стигна.

Основното недоволство е срещу спорната Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с Националната агенция за приходите. Другите искания са за намаляване на ДДС- то за бранша и за прекратяване на практиката НАП да затваря заведения за маловажни нарушения.

По отношение на Наредба Н -18 браншът не е единен. част от собствениците на заведения смятат, че обектите, които работят по правилата, нямат проблем с прилагането на новите идисквания и голяма част от тях вече са инсталирали специализирания софтуер, пред който данъчните осъществятат непрекъснат мониторинг.

Паника на Острова: Започва операция „Жълт чук“, предупреждава се за недостиг на храна и горива, прекъсване на веригата за доставки, обществени протестиПълният мащаб на щетите, които Brexit без сделка може да причини на Великобритания, беше разкрит, сл…Sep 13 2019vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!