104-годишен варненец: Няма рецепта за дълголетие, всичко е късмет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

104-годишният Димитър Спасов от Варна, който наскоро празнува 4-тия си рождения ден след столетието, живее без хранителен режим и яде и пие всичко. Лекарства обаче не е взимал никога, а само веднъж е стъпвал в болница за операция от херния. Той е ветеран от Втората световна война. „Обичам всички хора, обичам да съм усмихнат“, сподели той философията си за дълголетие в интервю за Радио Варна.

12 златни правила за хранене от жената, която доживя до 103 години – тайната на дълголетието:Каква е тайната на дълголетието ? Учените се обединяват около идеята, че това е комбинацията между з…Oct 31 2019vijti.com

„Прабаба ми по линия на майка ми е живяла 102 години. Аз съм на 104. Обичам всички хора, обичам да се усмихвам. Ако някой ми се скара, казвам му недей, по-добре се усмихни. Врагове никога не съм имал, защото аз обичам хората, каза той. Ветеран съм от войната, от двете фази. Първо в Сърбия – първата фаза, а след това се върнахме през Алпите. Не съм убивал хора, аз съм артилерист. Раняван съм“, разказа още дядо Димитър.

Димитър Спасов е ветеран от двете фази на войната

„Всичко, което ми се поднесе – ям и пия. Вино, ракия, докато бях млад – доста така…, но не съм се напивал. Сега си пия по една чаша. Имам две деца – момче и момиче, заминаха си. Дъщеря ми ми остави две близначки, а сина ми двама близнаци. Имам и правнучки“, казва още столетникът. Той е категоричен, че съвет и рецепта за дълголетие никой не може да ни даде.

„Всичко е късмет според мен… Най-големият съветник е природата. Не вярвам в Бог – атеист съм. Едно време имах колеги, дето хвърчаха, питах ги „Видяхте ли някъде Господ?, а те – Не!“. Една операция от херния са ми правили. Кръвно нямам и никога не съм имал, все съм си 120 на 80. Не пия лекарства, сега взимам само за сърдечна недостатъчност. И бастун не ползвам, вървя още на собствен ход“, казва 104-годишният ветеран, който не се плаши от нищо, защото човек има само един живот.

Източник: ЛУПА

Рецептата за дълголетие на легендарната руска докторка Галина ШаталоваД-р Галина Шаталова е сред най-прочутите руски лекари. Тя е учен биолог, изследовател и лечител. Осв…Oct 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!